Zo af en toe komt de vraag hier thuis naar boven: “Mama, ga je nog es pannenkoeken bakken?” Nu heb ik al wel glutenvrije pannenkoeken gebakken met een gewoon glutenvrijmeel dat we in de supermarkt kopen, maar dit weekend wou ik voor American Pancakes gaan. Je kent ze misschien wel: de dikke pannenkoeken waar ze in de States dan honing of Maple Syrup over gieten. Ik ging dus akkoord om pannenkoeken te bakken op voorwaarde dat het deze dikke variant mocht zijn. Daar konden de kinderen zich in vinden.

Ik heb boekweitbloem gebruikt. Boekweit is geen echt graan maar een pseudograan en bevat dus geen gluten. Toch reageert het bijna zoals bloem. Het bevat veel magnesium, kalium en fosfor en is licht verteerbaar. Ideaal voor onze boekweit pancakes dus. Voor het bakken van brood is het minder geschikt. Maar broodbakken? Dat is een zorg voor later.

Jef vond de pancakes alvast een voltreffer, deze stapel ging vlot naar binnen!

Tips: Geef bij de pancakes een verse fruitsalade en wat Griekse yoghurt

Gezond want: Bevat geen gluten

american pale pancakes

Paleo pancakes

American Paleo Pancakes

Gang: Kickstarters, Vegetarisch
Keuken: Amerikaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 stuks ei
  • 300 ml amandelmelk ongesuikerd
  • 150 gr boekweitmeel
  • 1 stuk vanillepeul zaadjes uitgeschrapt
  • 1 snufje kaneel volgens voorkeur
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el honing
  • 1 snufje zeezout
  • kokosolie om te bakken
  • 1 potje griekse yoghurt
  • 2 stuks appels gebakken
  • 1 doosje blauwe bessen

Instructies

  • Kluts de eieren in een kommetje tot ze mooi los zijn en een beetje schuimen. Roer er de amandelmelk, de honing en de vanille door. Meng de bloem, kaneel en het zout en het bakpoeder in een andere kom en meng goed. Voeg toe aan de eieren en roer goed. Je moet een iets dikker deeg dan pannenkoekendeeg hebben, maar voeg eventueel nog wat melk toe wanneer het deeg te dik zou zijn. Vet een koekenpan in en laat je kokosolie smelten op matig vuur (het vuur moet lager staan dan voor pannenkoeken) Schep een pollepel beslag in het midden van de pan en strijk uit met een spatel tot een mooi rond pannenkoekje. Laat bakken aan 1 kant en draai het dan op om de andere kant te bakken. Serveer met yoghurt, fruit en appels.