Asperges

Eindelijk zijn ze er! Zalige asperges. Het witte goud.

Het voordeel van met de seizoenen te eten is dat je telkens weer blij wordt, wanneer bepaalde producten er weer zijn. Ik probeer mij dan ook echt te bedwingen om nog even geen aardbeien te kopen, want volgens mijn vader zijn die pas lekker in juni. En dan ben ik jarig, dus dat komt goed uit.

In ieder geval kan ik mij nu helemaal uitleven in de asperges. De klassieker: Asperges à la Flamande moet toch wel minstens 1 keer op het menu. Behalve het schillen is er niets aan. Probeer het dus zeker ook een keer. Wil je er een maaltijd van maken? Geef er dan wat gerookte roze zalm bij, samen met de boter en de eitjes krijg je op die manier een lekkere en vooral vette maaltijd.

Geen paniek! Er gaan steeds meer stemmen op dat vet weer mag en dat je er bovendien helemaal niet vet van wordt. Dat is echt ideaal, want vet is gelijk aan smaak. Volgens HLN is Jeroen Meus dus helemaal mee!

Deze discussie is zeker voer voor een volgende blog artikel.

Recepten van deze week:

Recepten:

Recepten in beeld