/April 2016 – week 4
April 2016 – week 42017-04-12T08:25:04+00:00

Aprilse grillen.

Waar we vorige week nog konden genieten van lekker lenteweer, ziet volgende week er eerder wisselvallig uit. Voor mijzelf is het weer een factor met veel invloed wanneer ik mijn eten klaarmaak. Als het koud en vooral regenachtig is, dan heb ik gewoon comfortfood nodig. Een beetje troost en warmte op mijn bord wanneer het buiten ontbreekt.

Tegelijker tijd kijk ik enorm uit naar de lente en naar lekker warm weer. Het zal nog even wachten zijn, want dit weekend en ook volgende week belooft het eerder koud en wisselvallig te worden. In het weekmenuplan zitten dus hartverwarmende recepten die zowel comfort geven en tegelijk doen denken aan de zomer of vakantie. Griekse moussaka, Thaise groene salade en kip met harissa en Argentijnse chimichurrisaus en dan niet te vergeten totjespap: zalige jeugdherinneringen aan de woensdagmiddag bij mijn grootouders. Zo kom ik alvast goedgezind de week door. En ik hoop dat het ook jou helpt.

Alle gerechtjes zijn op 1-2-3 op tafel te krijgen, tenminste als je de moussaka even vooraf klaarmaakt 😉

Recepten in beeld

Kip met yoghurt en harissa
MAT CHA-cha
Moussaka
Totjespap met gepocheerd ei en garnaal
Varkenshaasje met mosterd en groene groenten wok
Zalm met Argentijnse chimichurrisaus