[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””]

[one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

De Aziatische keuken is algemeen genomen een zeer gezonde keuken, met heel veel groenten en mager vlees, vis of gevogelte. Het is bovendien niet moeilijk om makkelijk Aziatisch te koken omdat ze vaak eenvoudig en puur is. De Aziatische keuken maakt veelvuldig gebruik van de Heilige 3-vuldigheid regel: zout, zoet, zuur.

Ben je niet vertrouwd met Aziatische gerechten en ingrediënten, probeer dan eens dit gerecht. Het enige wat je misschien nog niet zo vaak gebruikt hebt, is sojasaus. Maar geloof me, dit is een makkelijk en zeer lekker gerecht, perfect voor een weekdag.

Kalfsvlees wordt in keukentermen: ‘perle-de-sang’ gegeten. In feite komt het er op neer dat er, wanneer je het vlees snijdt, kleine wit-roze druppeltjes op het vlees verschijnen en dat het vlees eveneens wit-rozig is. Een kalfstukje moet dus niet volledig uitgebakken zijn, zoals je wel zo moeten doen met kalkoen bijvoorbeeld, het is echter ook niet de bedoeling dat het nog bloederig is.

[/one_half]

[one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”Bij het kalfsvlees: geroerbakte groene groentjes en gekarameliseerde worteltjes.  ” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Gezond want: ” description=”Groene groenten bevatten veel nutriënten. Broccoli is nog steeds één van de meest gezonde groenten. ” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][/one_half][/fullwidth]

[one_half last=”no” spacing=”no” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][/one_half][one_half last=”yes” spacing=”no” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][/one_half]

Aziatisch gelakt kalfsgebraad

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 55 min
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 1 kg kalfsgebraad
  • 5 el honing vloeibare
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 el kokosolie
  • 1 brocolli in roosjes
  • 1 pakje sluimererwtjes
  • 400 gr princesseboontjes
  • 3 el vissaus
  • 2 el oestersaus
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 2 el kokosolie
  • 1 handvol pindanoten niet gezouten
  • 1 bot jonge wortelen
  • 1 el kokosolie
  • 200 ml groenten- of kippenbouillon
  • 2 el honing

Instructies
 

Voor het vlees

  • Verwarm de oven op 180°. Verhit kokosolie in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten mooi bruin. Haal het daarna uit de pan en leg het in een ovenschotel. Kruid met peper en zout. Zet het 15 min in de oven. (is je gebraad groter of kleiner? Pas dan deze baktijden aan, reken 5 min per 300 gr)
  • Meng de honing met de sojasaus en giet dit mengsel over het gebraad. Zet nog 10 minuten extra in de oven en overgiet elke 3 à 4 minuten met de saus.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge pan met anti-aanbaklaag. Haal het vlees opnieuw uit de oven en strooi er de zaadjes over. Zet nog 5 à 6 minuten in de oven. Gebruik je kerntemperatuur thermometer en wacht tot de temperatuur van het braadstuk 58° tot 60° is.
  • Haal het stuk uit de oven en draai het om op een snijplank. Laat het 5 minuten rusten onder aluminium folie.

Voor de geroerbakte groenten

  • Zet een grote kom water op met zout en breng aan de kook. Doe er zodra het water kookt de princesseboontjes in. Kook ze 3 minuten en spoel ze dan af onder ijskoud water.
  • Doe de kokosolie in een wok of diepe pan. Gooi er de gewassen en gesneden broccoli in, na 2 minuten kan je de sluimererwten toevoegen. Na nog eens 2 minuten voeg je de princessebonen toe. Roer af en toe om. Kruid met peper.
  • Na 3 minuten (ongeveer) voeg je de vissaus, de oestersaus en de rietsuiker toe. Roer goed om en laat eventjes inkoken.
  • Strooi er de gehakte pindanoten over.

Voor de worteltjes

  • Schil de wortelen en laat er nog een beetje groen aan (wanneer je een bundel jonge wortelen hebt gekocht). Doe kokosolie in de pan en laat heet worden. Leg de wortelen in de pan en laat ze ongeveer 5 minuten bakken. Zorg er wel voor dat ze niet aanbranden, zet je vuur dan wat lager.
  • Verdeel dan 2 eetlepels honing over de worteltjes en laat ze karameliseren. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en laat deze tolkten verdampen, alvorens andere toe te voegen. Zet een deksel op je pan, zodat je wortelen ook een beetje stomen.
  • Herhaal dit tot de worteltjes gaar zijn. kruid met peper en zout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!