Er zijn weken dat ik niet snel genoeg nieuwe bananen kan meebrengen en dan zijn er weken waar de stakkerds blijven liggen en bruiner worden, dan goed voor ze is. Overrijpe bananen zijn echter nog best te gebruiken in sommaties en gebak. Deze week was het weer zo ver en lagen er nog een 3-tal dutskes in de fruitschaal te verpieteren. Eenmaal verwerkt in de bananenbrood waren ze echter op 1 dag verdwenen.
Je kan verse of diepvries bessen gebruiken. Ideaal is een voorraadje in te slaan in de zomer en deze in de diepvries te bewaren. Laat ze ontdooien in een vergiet alvorens ze te gebruiken in dit recept, zo komt er niet teveel extra vocht in het brood terecht.
Je kan natuurlijk zo sneetjes ervan snijden en ze eten als ontbijt of tussendoortje. Maaaar… met een dot yoghurt, gemengd met frambozenmoes zijn ze nog beter. Neem 2 handvol frambozen en doe ze in een kommetje. Zet op het vuur en laat een beetje pruttelen. Voeg eventueel een lepeltje ahornsiroop of honing toe en mix met de staafmixer. Easy! En wees maar zeker dat ook kinderen hier van zullen smullen!


Blauwe bessen bananenbrood
Ingrediënten
- 75 gr havermout
- 75 gr amandelpoeder
- 7 gr bakpoeder
- 1 koffielepel gemalen kaneel
- 1 snuifje zout
- 3 bananen zo rijp mogelijk
- 3 ei
- 2 eetlepels esdoornsiroop
- 100 gr blauwe bessen + extra voor erbij
- 50 gr frambozenconfituur + extra
- griekse yoghurt voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor op 18°C warmtelucht
- Doe de havermout in een blender en maal fijn. Giet over in een grote mengkom. Voeg het amandelpoeder, het zout, kaneel en het bakpoeder toe en meng goed.
- Doe de bananen in je blender en mix ze tot een fijne puree.
- Klop in een andere kom de eieren luchtig met een handmixer met de kloppertjes of klop krachtig met een garde. Hoe meer lucht er in de eitjes zit, hoe luchtiger je brood wordt. Meng de eieren met de bananenpuree en de esdoornsiroop.
- Meng dit papje met de havermout/amandelmengeling en meng alles goed door elkaar. Roer er de blauwe bessen onder en 50 gr frambozenconfituur.
- Vet een broodbakvorm in met kokosolie en leg er een bakpapier in. Giet je beslag in de vorm en bak ongeveer 30 minuten in de oven, of tot je er een prikker kan insteken en die er droog uitkomt.
- Laat je brood 10 minuten afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Laat verder afkoelen op een rooster
- Roer wat frambozenconfituur door wat Griekse yoghurt en serveer met een sneetje bananenbrood als ontbijt of tussendoortje.
Geef een reactie