Vaak overdrijven we met onze hapjes. We zetten zoveel op tafel, dat onze gasten vaak al vol zitten voor ze aan tafel moeten. Met deze mini glaasjes met lichte bloemkool couscous en frisse groentjes zal dat niet gebeuren. De munt zorgt er voor dat je eetlust wordt opgewekt en ook de lichte zuren van de limoen hebben hetzelfde effect.

Tips: Kies kleine leuke glaasjes om dit hapje in te serveren

Gezond want: Het zijn immers allemaal groentjes!

bloemkool-couscous

Bloemkool couscous glaasjes

Voorbereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Feestelijk, Vegetarisch
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool
  • 1 granaatappel
  • 2 tomaten
  • 1 bos radijsjes
  • 1 komkommer
  • 100 gr feta
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 bos munt
  • 1 el ras-el-hanout
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • limoen

Instructies
 

  • Haal de roosjes van de bloemkool en hak ze in een blender tot couscous. Doe dit eventueel in 3 keer, zodat je mooie kleine blokjes krijgt. Doe in een grote mengkom
  • Schil de komkommer en snij in blokjes. Snij de tomaat in 2, haal de pitjes er uit en snij in kleine blokjes. Voeg toe aan de bloemkool
  • Was de radijzen zorgvuldig. Snij de helft in schijfjes en de andere helft in kleine blokjes. De blokjes gaan in de mengeling, de schijfjes dienen als versiering.
  • Hak de peterselie en de munt heel fijn. Snij de granaatappel open en haal de pitjes er uit. Opgelet voor je kledij, dit maakt vlekken. Meng eveneens onder de mengeling. Voeg ook de verkruimelde feta toe.
  • Giet een paar eetlepels olijfolie over de couscous, kruid met peper en zout en ras el hanout. Voeg ook het limoensap toe. Meng alles goed. Proef en kruid bij, indien nodig.
  • Schep in mooie potjes en versier met wat bladpeterselie en radijsjes.