[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

Bloemkool couscous in een goeie vervanging van de gewone couscous. Couscous is gemaakt van tarwemeel en bevat dus gluten. Wanneer je geen gluten meer wil eten of minder gluten wil eten, dan kan je dus mooi bloemkool gebruiken om de couscous mee te maken.

De rauwe bloemkoolroosjes gaan in de blender tot ze de textuur van couscous hebben. Afhankelijk van je blender moet je kleinere hoeveelheden tegelijk mixen om te voorkomen dat je pap krijgt. Maar als je kleine hoeveelheden tegelijk doet, gaat het prima.

In dit recept voeg ik net als bij echte couscous, groenten en kruiden toe. In een handomdraai heb je zo een volledig plantaardig recept. 

[/one_half]

[one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”Je kan dit ook doen met rauwe broccoli” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]

[tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Gezond want: ” description=”Bevat geen gluten en minder calorieën dan gewone couscous” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][/one_half][/fullwidth]

bloemkool-coucous

Bloemkool couscous

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 30 min
Gang Makkelijk doordeweeks, Salade, Vegetarisch
Keuken Midden-Oosten
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 wortelen in kleine blokjes
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 handvol koriander fijngehakt
  • 1/2 handvol munt fijngehakt
  • 1 komkommer in blokjes
  • 2 el kokosolie
  • 1 kl ras-el-hanout
  • peper
  • zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 el limoensap

Instructies
 

  • Snij de bloemkool in roosjes en doe ze in de blender. Maal ze fijn tot je een soort couscous krijgt. Doe dit naargelang je blender in kleine porties
  • Verhit 1 el kokosolie in een diepe pan en voeg de ui en de ras-el-hanout toe en doe er de bloemkool bij. Laat ongeveer 5 minuutjes bakken op een laag vuurtje.
  • Giet over in een serveerkom en laat afkoelen
  • Doe er dan de rest van de rauwe, fijngesneden groenten en kruiden bij. Giet er ook een lepel olijfolie over en meng er het limoensap door.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!