[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””]

[two_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

Ons wekelijks soepgerecht is deze week vegan, dit wil zeggen dat er geen dierlijke producten zoals boter, eieren of room in de soep zitten. Vertrek van een neutrale groentenbouillon of gebruik water, dat kan ook. De bedoeling is om een duidelijke bloemkool, dragon en amandelsmaak te verkrijgen.

Je kan er voor kiezen om amandelpasta in de biowinkel te kopen, dat is dan lekker makkelijk, maar het is heel eenvoudig om zelf thuis amandelpasta te maken. Doe je amandelen in de blender of keukenrobot en laat ze 10 minuten minstens hakken. Na een tijd komt de olie uit de noten vrij waardoor je een mooie lopende pasta krijgt.

In dit gerecht gebruiken we haverroom. Haver is van nature glutenvrij, maar wordt vaak verwerkt in molens waar ook tarwe verwerkt wordt en kan dus gluten bevatten door kruisbesmetting. Controleer je verpakking, wanneer je glutenintollerant bent. Eventueel kan je de haverroom vervangen door soja.

Hoe je zelf groentebouillon maakt vind je hier.

[/two_third]

[one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”Maak zelf je amandelpasta door witte amandelen ongeveer 10 minuten in de blender te hakken, je krijgt vanzelf mooie pasta, door de olie in de noten ” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]

[tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Gezond want: ” description=”De binding van je soep gebeurt niet met eieren of room, maar met amandelen.” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][/one_third][/fullwidth]
bloemkoolsoep

Bloemkool dragon soep met amandelpasta

0 van 0 stemmen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Bloemkool dragon soep met amandelpasta

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Makkelijk doordeweeks, Soep, Vegetarisch
Porties 8 personen
Ingrediënten
  
  • 1,5 liter groentenbouillon
  • 1 grote bloemkool
  • 225 gr haverroom
  • 80 gr witte amandelpasta
  • 25 gr verse dragon
  • muskaatnoot
  • peper
  • zout
  • citroensap
  • 1 handvol verse dragon
  • 1 handvol verse tijmblaadjes
  • olijfolie

Instructies
 

  • Maak de bloemkool schoon, gebruik ook de stam, verwijder enkel de bladeren. Hak de bloemkool in grove stukken.
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de bloemkool toe. Laat ze garen in de bouillon.
  • Als de bloemkool gaar is voeg 125 ml haverroom toe, samen met de amandelpasta en de dragonblaadjes.
  • Mix de soep en laat ze niet meer koken. Proef en kruid met peper en zout en nootmuskaat. Voeg naar smaak citroensap toe.
  • Doe de soep in diepe kommetjes en strooi er wat dragon en tijm over. werk af met haverroom en wat olijfolie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!