In dit gerecht draait alles rond de marinade van je kip. Een doordeweeks, dikwijls nogal droog stukje kipfilet wordt omgetoverd tot een sappige smaakbom. Daar zorgen krachtige specerijen en een pittige looksmaak voor, verder aangevuld met een rokerige smaak van gerookt paprika poeder.
Het lijkt misschien wel wat een zomers gerecht, maar geloof mij, de hoeveelheid vitaminen in dit recept helpen je door de winterdip (waar je nu waarschijnlijk last begint van te krijgen) heen. Alles is in een mum van tijd klaar en de restjes kunnen perfect mee in de luchbox. Hou wel een verse avocado apart om mee te nemen, want deze worden al snel bruin.
Het recept komt uit het boek: Detox Kitchen Bible van Lily Simpson en Rob Hobson. Het is een schitterend boek barstensvol gezonde en makkelijke recepten. Eén van die kookboeken die ik ook echt gebruik. In de Detox maand (maart) deel ik vast en zeker nog wat recepten uit het boek.
Tips: Laat je kipfilets een paar uur of een nachtje marineren, dan worden ze nog smakelijker
Gezond want: Dit recept is rijk aan vitamine B2, B3, B6, C en E, foliumzuur, Kalium en bètacaroteen.
Cajun kip met avocado salade en mangosalsa
Cajun kip met avocado salade en mangosalsa
Ingrediënten
Voor de kip
- 1 el gerookt paprika poeder in de supermarkt
- 2 el komijnpoeder
- 1 el korianderpoeder
- 1 tl chilivlokken
- 1 teentje knoflook geplet
- 1 el olijfolie
- 4 kipfilets
Voor de sla
- 150 gr gemengde sla
- 1 handvol koriander verse
- 1 handvol munt verse
- 1 handvol peterselie verse
- 1 rode ui in kleine stukjes
- 2 avocado's
- 1 kl mosterd fijngehakt
- 3 el olijfolie fijngehakt
- 1 el appelazijn fijngehakt
Voor de salsa
- 1 mango in blokjes
- 1 doosje kerstomaten deze hebben nu het meeste smaak
- 1 handvol koriander fijngehakt
- 1 limoen sap
- 1 rode chilipeper zonder zaadjes, fijngehakt
- zout
- peper
Instructies
- Meng in een grote kom alle specerijen voor de kip. Voeg de platgedrukte knoflook, de olie en wat zout en peper toe. Voeg de kip toe en wrijf ze rondom goed in met de marinade. Laat ze bij voorkeur een paar uur of een ganse nacht afgedekt staan in de koelkast
- Zet een grill pan of een braadpan op het vuur en laat warm worden. Gril of bak de kip ongeveer 10 tot 15 min tot ze mooi gaar is (afhankelijk van de grootte van de filets)
- Maak ondertussen de sla. Was en droog de mengeling en de kruiden goed. Meng in een slakom en maak een vinaigrette. Doe hiervoor een lepel mosterd met de azijn in een beker, kruid met peper en zout en meng goed met een klopper of je mixer. Voeg dan de olie toe en mix nog even verder. Kruid met peper en zout Giet dit over de sla en meng goed.
- Snij de avocado's in schijfjes en leg bij de salade
- Voor de salsa, snij je de tomaten in 2 en haal je de pitten er uit. Snij de mango in blokjes. Doe de tomaten eerst in een mengkom en knijp er met je handen in, zodat er wat sap vrijkomt. Meng de tangoblokjes er onder en voeg de fijngehakte kruiden toe. Meng met het sap en de chilipeper en kruid met peper en zout.
- Serveer de kip met een portie salade en met de salsa
Geef een reactie