[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””]

[two_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

Kip is één van onze lievelingsingrediënten. Wekelijks staat het wel 1 keer op het menu. Het is dan ook een veelzijdig product dat met heel veel ingrediënten te combineren valt. Om nog te genieten van de laatste zomerse tomaten en aubergines heb ik het deze week gecombineerd met tomaat, aubergine en mozzarella. Zo voelt het toch nog een heel klein beetje zomer.

Ik heb in plaats van kipfilets, dunnere kipmedaillons gekocht. Kan je die niet vinden? Geen probleem. Snij de kipfilet over de lengte in 2, waardoor je 2 dunnere plakjes krijgt. Een andere oplossing is de kipfilet met een deegroller platter rollen, dat zorgt er voor dat je mooiere rolletjes krijgt. Door de vulling met kaas en tomaat, worden de kipfilets lekker sappig, en loop je niet zo snel het risico op uitgedroogde kip.

Heb je drukke avonden voor de boeg? Maak dan de polenta de dag voordien klaar. Het is namelijk de bedoeling dat hij kan opstijven in de koelkast. Daardoor kan je er frietjes van snijden en bakken in de pan. Hierdoor wordt de polenta veel lekkerder. Uiteraard kan je de polenta vervangen door rijst om tijd te besparen.

Nog nooit polenta gemaakt? Polenta is een product gemaakt van mais. Je vindt het in bijna alle supermarkten bij de pasta’s. Het is zeer makkelijk klaar te maken. In feite moet je het gewoon maar koken en er goed in roeren. Maar op die manier, vind ik, heeft de polenta maar weinig smaak. Dus in plaats van water om de polenta te koken, gebruik ik kipbouillon. Dat scheelt heel wat in smaak.

[/two_third]

[one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”Vervang de polenta eventueel door rijst en de aubergine door gebakken paprika’s ” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]

[/one_third][/fullwidth]

Caprese kip rolletjes

Caprese kip rolletjes

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Italiaans
Porties 4 pers

Ingrediënten
  

  • 150 gr polenta
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 4 kipfilets
  • 4 takjes basilicum
  • 4 plakjes gandaham
  • 2 aubergines
  • 4 takjes kerstomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • Voeg de polenta toe aan de kippenbouillon en roer goed door. Zet het vuur lager en doe het deksel op de pan. De polenta moet ongeveer 25 minuutjes koken. Controleer je verpakking, want sommige zijn snelkook en die zijn natuurlijk veel sneller klaar. Maak dit eventueel de dag voordien. Doe de polenta in een ovenschaal. Leg er een stukje vershoudfolie over en zet in de koelkast. Laat afkoelen
  • Snij ondertussen de tomaten in partjes. Verwijder de zaadjes. Verdeel ook de mozzarella in 4 stukken. Leg de kippenmedaillons op een plank, kruid met peper en zout, en leg op elk stuk een partje tomaat, een basilicumblaadje en een stukje kaas. Rol de kip op, doe er een sneetje Ganda ham rond en zet vast met een tandenstoker. Leg in een ovenschotel en doe een lepel olijfolie over elk deel. Zet de rolletjes 30 minuten in de oven. Zet na 10 minuten de kerstomaten bij in de oven. Giet over de tomaten wat olijfolie, kruid met peper en zout en leg er de rozemarijn bij.
  • Was de aubergines en snij ze in stukjes, bak ze in een diepe pan in olijfolie. Goed kruiden met peper en zout. Zet de aubergines op kant en hou ze warm onder alufolie. Bak in dezelfde pan de polenta. Snij hem daarvoor in dikke frieten en doe een paar lepels olijfolie in de pan. Bak de polentafrieten rondom bruin.
  • Schep de aubergines op bordjes, leg er een paar polentafrieten bij en een tros kerstomaatjes. Tot slot voor elk een capreserolletje. Smakelijk!