Dit snoepje is klaar in slechts 5 minuten. Ideaal is om er echte lollies van te maken met bijvoorbeeld satestokjes of lolliestokjes. Zonder kan natuurlijk ook, maar dan krijg je misschien wel chocoladevingers.

Een leuk idee om te doen met kinderen en bovendien een gezonde snack. Kies voor zo donker mogelijke chocolade, bij voorkeur zwarte.

Zwarte chocolade is gezond. Hoe lichter de chocolade soort hoe meer vet en suiker er werd toegevoegd. Witte chocolade is in feite zelfs geen chocolade meer, maar een mengeling van vet en suikers. Best vermijden dus. Zwarte chocolade kan voor veel mensen te bitter zijn. Neem dan melkchocolade en probeer af en toe een stukje zwart, zo kan je wennen aan de smaak. Hoe hoger het % op de verpakking hoe zuiverder de chocolade.

Voor deze snoepjes werk je makkelijkst met de callets van Callebout, die smelten snel en gelijkmatig.

Zwarte, pure chocolade is goed voor:

  • hoge bloeddruk: de flavonoïden in de chocolade zetten de bloedvaten open waardoor je bloeddruk daalt.
  • verlaagt de cholesterol
  • is een natuurlijk antidepressivum
  • beschermt tegen schadelijke uv-stralen en is dus goed voor de huid
  • heeft een spierversterkend effect
  • en schijnt lustopwekkend te zijn.

 

Tips: Bewaar de lollies in de koelkast, want ze smelten zeer snel

Gezond want: Zwarte chocolade is gezond!

chocoladelollies

Chocolade treats: Zwarte chocolade. Studentenhaver.

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 2 min
Totale tijd 12 min
Gang Snacks
Porties 15 lollies
Ingrediënten
  
  • 200 gr zwarte chocolade
  • 1 handvol gedroogd fruit
  • 1 handvol gehakte noten

Instructies
 

  • Zet een bakblik (ovenplaat) klaar met een vel bakpapier.
  • Kies bij voorkeur callets, maar breek anders de chocolade in kleine stukken. Doe de chocolade in een glazen pot en zet hem 1 min in de microgolf op 600 W.
  • Met een garde roer je de chocolade heel goed door. De eerste keer gebeurt er waarschijnlijk niet zo veel.
  • Herhaal deze handeling tot je een mooie lopende chocolade krijgt. Meestel al na 2 of 3 keer, naargelang de grootte van je stukjes.
  • Belangrijk is dat je heel goed roert!
  • Neem een soeplepel en vul hem voor 3/4 met de chocolade.
  • Hou je lepel verticaal boven het bakblik zodat de chocolade er mooi vanaf loopt. Hou dan je lepel schuin en draai voorzichtig in de chocolade zodat je mooie cirkels krijgt. Leg eventueel een sateprikker of een lolliestokje in de chocolade.
  • Strooi gedroogd fruit en gehakte noten op de chocolade. Werk telkens per 3 rondjes, de chocolade moet nog lopend zijn wanneer je er het stokje en het fruit oplegt.
  • Zet de schotel in de koelkast en laat opstijven. Daarna kan je het in een kleiner doosje doen en bewaren in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!