Toegegeven: brood laten staan is niet makkelijk, maar Nutella laten staan is dat evenmin. Nochtans: een blik op de ingrediëntenlijst van een pot Nutella, maakt heel duidelijk dat er weinig goeds aan is, behalve de verslavende smaak dan.

Al lang wou ik zelf choco maken, maar ik dacht dat dat heel moeilijk zou zijn en vooral dat het resultaat wel eens bedroevend zou kunnen uitvallen. Nu ik een lekker notenbrood gemaakt had, vond ik het toch echt tijd om mij aan de chocopasta te wagen.

Resultaat: makkelijk zat en veel beter dan Nutella.

De belangrijkste ingrediënten van Nutella zijn suiker en palmvet (supergoedkoop en wordt verantwoordelijk geacht voor de wereldwijde obesitas epidemie). In deze choco gaan vooral noten en cacao, simpel hé?

Bereid je er wel op voor dat deze pot na maximaal een week leeg zal zijn en dat je dus vanaf nu wekelijks choco maakt.

Tips: Gebruik bij voorkeur gepelde hazelnoten, anders heb je steeds kleine brokjes in je pasta

Gezond want: Dit zijn noten met chocolade! Geen suikers met vet”

choco

Chocopasta

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 25 min
Gang Vegetarisch
Keuken Belgisch
Porties 1 pot
Ingrediënten
  
  • 250 gr gepelde hazelnoten
  • 150 gr pure chocolade callets
  • 1 dl hazelnootmelk

Instructies
 

  • Neem een tefalpan en maak die goed heet op het vuur. Voeg de noten toe en laat ze een paar minuten roosteren. Giet ze in de blender en laat ze afkoelen. Eenmaal afgekoeld mix ze tot puree. Dit kan even duren, laat maar draaien tot wanneer je een soort notenpasta bekomt (15 min)
  • Verwarm ondertussen de melk in een pannetje. Wanneer ze kookt, haal je ze van het vuur en voeg je de chocolade toe. Roer goed, zodat de chocolade mooi smelt.
  • Giet de melk bij de noten en meng goed. Doe er eventueel 2 el boter bij, om het smeuïger te maken. Laat afkoelen en klaar