Kip is bij ons één van de favorieten. Het staat dan ook bijna wekelijks op het menu. Gelukkig hebben we een boerderij in de buurt waar ze mooie kippen kweken en waar de kip dus echt naar kip smaakt. Koop je er een volledige kip dan weegt die minstens 3 kilo. Dat is een beestje dat tijd had om te groeien.

Nu kan kip natuurlijk ook wel een beetje saai zijn, in het bijzonder de filets. Gelukkig zijn er zoveel mogelijkheden om er extra smaak aan toe te voegen, dat kip dan weer één van de meest veelzijdige vleessoorten is. In dit recept heb ik flink wat citroen toegevoegd, wat de kip een frisse smaak geeft en ze bovendien lekker sappig houdt.

Ze past op deze manier perfect bij de bombay aardappelen en de korma van groenten.

Tips: Kies voor bio kip, vergeet de plofkip

Gezond want: De lekker frisse en zure smaak van de citroen, reinigt je smaakpapillen, zo kom je van de zoete voorkeur vanaf!

Citroen kipfilets

Citroen kipfilets

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Indisch
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 4 kipfilets
  • 1/4 rode peper zonder zaadjes, in stukjes
  • 2,5 cm gember geschild en geraspt
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijn gemalen
  • 1 bio citroen schil en sap
  • 1 handvol verse koriander fijngesneden
  • 4 el olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle ingrediënten in een grote mengkom. Gebruik van de citroen zowel het sap als de zeste. Snij het pepertje mooi in fijne reepjes.
  • Wrijf de kip in met de marinade en zet ze in de voorverwarmde oven gedurende 25 min, of naargelang de grootte van de filets tot ze gaar zijn.
  • Serveer met de bombay aardappelen of met rijst en een grote schotel groenten.