Dessert

Home/Dessert

Rode Biet en chocoladetaart

By | 2016-11-09T22:13:53+00:00 oktober 15th, 2016|10/2016 week 4, Brood & Gebak, Dessert, Herfst, Recepten, Seizoensgebonden recepten, Weekmenuplannen, Winter|

Nog een heerlijke taart, heel makkelijk te maken en voor degenen die geen rode biet lusten... geen zorgen, je smaakt de biet amper! Ik gebruik het recept van deze taart in de workshop Meer groenten op je bord, bij de Colruyt Group academy en iedereen is er weg van. Mijn graadmeter is echter... mijn kinderen. In dit geval was het de vraag of ik ze kon beetnemen. Ik had Fien verteld dat ik een taart met bieten maakte en haar gezicht sprak boekdelen. "Das tof, maar ik moet [...]

Chocoladetaart

By | 2016-11-09T22:23:17+00:00 oktober 4th, 2016|10/2016 week 4, Brood & Gebak, Dessert, Herfst, Recepten, Seizoensgebonden recepten, Weekmenuplannen, Winter|

Ik bak slechts heel zelden, ik hou niet zo van het precies afwegen van alle ingrediënten en ook het feit dat je weinig controle hebt over het resultaat, zint mij niet zo. Maar de kinderen verjaren beiden deze periode van het jaar en daar hoort natuurlijk taart bij. Glutenvrije taart meer bepaald. Ook dat is een uitdaging op zich! Gewone appelcake en simpele taarten, dat lukt me wel, maar glutenvrij bakken is dan weer iets helemaal anders en tot nu toe heb ik mij er niet echt in [...]

Perzik & pecannoten ijs

By | 2016-11-09T22:23:51+00:00 september 14th, 2016|9/2016 week 3, Dessert, Late zomer, Recepten, Seizoensgebonden recepten, Weekmenuplannen|

Lekkere rijpe perziken en warme nazomerdagen vragen om nog wat ijs te maken. Voorlopig gebruik ik nog wel gewone melk en melkproducten. Binnenkort ga ik wel experimenteren met lactosevrij eten, nu nog even gebruik maken van melk, room en kaas. Deze perziken worden eerst tot een soort compote gemaakt, die dan onder het ijs wordt gedraaid, de smaak is niet overweldigend perzik, maar toch lekker zoet en met de nootjes ook crunchy. Om lekker ijs te maken, gebruik je best een ijsmachine. Dat betekent echter niet dat je [...]

Load More Posts