Slowfood.

December is er! En dat betekent dat het eindejaar razendsnel in zicht komt. Traditioneel wordt na de Sint, de kerstboom gezet en dan wordt het ook stilaan tijd om aan pakjes en eindejaarsmenu’s te denken.

Misschien wordt het nu ook echt winter, want met dagtemperaturen van nog steeds meer dan 10 graden, lijkt het niet echt winter. En die paar koude dagen, hadden weer schitterende zonneschijn – van binnen leek het wel zomer. Tot je je neus buitensteekt! Want de noordenwind maakt het erg koud.

En dan is er eten. Hoe je het ook draait of keert, eten troost, elke keer opnieuw. Een lekker dampend bord eten en de ellende van de dag is vergeten. Of toch zo goed alles.

Deze week is er dus wat aandacht voor slowfood. Nu weet ik wel dat je geen tijd hebt ‘s avonds om uren op je eten te wachten, maar dat is nu net het mooie er aan. Maak je slowfood vooraf klaar en de dag zelf heb je de meest gezonde fastfood.

De kalfsfricassee (echte slowfood) en het witloof met gehaktballetjes maak je vooraf klaar, ook de stoemp kan je vooraf klaarzetten en marineer dan meteen je kippenbillen, zo heb je in de week geen werk!

Check ook onze ‘special’ rond stoofpotjes – voor elke dag van de week 1!

Recepten van deze week:

  • Je kan dit weekmenu bewaren voor later door op ‘save to my collections’ te klikken

  • Je kan deze recepten printen door op ‘Print Recipes’ te klikken

  • Je kan een boodschappenlijstje maken door op ‘shopping list’ te klikken. Je krijgt dan een volledige overzicht van alle ingrediënten die je nodig hebt om dit weekmenu te maken. Pas eventueel vooraf het aantal personen aan per recept. En wil je een bepaald recept niet maken? Zet dan het aantal personen op 0.

[wprm-saved-collection id=22176]