Vegetarisch

/Vegetarisch

Rode kool sla met Quinoa en radijsjes

By | 2017-10-23T15:39:45+00:00 oktober 23rd, 2017|10/2016 week 4, Bijgerechten, Easy weekday dinner, Herfst, Recepten, Salades, Seizoensgebonden recepten, Weekmenuplannen|

Ik hou er wel van om kleurencombinaties te maken met eten. Niet dat ik bepaald veel aanleg heb voor kleur en combinaties, maar wanneer eten er ook mooi uitziet, dan is het al direct zoveel interessanter om op te eten. Ik moet toegeven dat ik een verslaving heb aan Pinterest. Ik probeer er slechts 1 of 2 keer per week tijd voor uit te trekken omdat ik er gerust een paar uur aan kan verliezen. Of Instagram, waar al die chefs van over de hele wereld hun creaties [...]

Paprika’s gevuld met Quinoa

By | 2017-10-19T14:29:00+00:00 oktober 19th, 2017|10/2016 week 4, Easy weekday dinner, Het ganse jaar, Recepten, Seizoensgebonden recepten, Weekmenuplannen|

Een makkelijk vegetarisch doordeweeks recept. Je kan het prima vooraf klaarmaken en de dag zelf hoef je het enkel nog in de oven te schuiven. Dat is pas praktisch op een drukke avond! Bovendien kan je een extra portie quinoa koken en daar een lekker slaatje mee maken voor de lunchbox van de dag erna. Zelf maak ik dit recept klaar op mijn kookdag. Dat is 1 dag in de week waarop ik een paar uur uittrek om te koken. Dat spaart enorm veel tijd, want ik moet [...]

Gegrilde Haloumi met mangoslaatje en kokos-tahini dressing

By | 2017-08-15T15:14:53+00:00 augustus 15th, 2017|7/2016 week 3, Lunch à GoGo, Recepten, Salades, Seizoensgebonden recepten, Weekmenuplannen, Zomer|

Een lekker fris slaatje, dat iedereen zal kunnen bekoren. Probeer zeker eens om een potje tahin te bemachtigen. Het is een pasta van sesamzaadjes - zoals je misschien wel pindakaas, chocopasta of notenboter kent. Met andere woorden sesamzaadjes die in de blender tot sesampasta worden gemixt. Mocht je nergens tahin vinden dan kan je hem zeker ook zelf maken, mits je een blender hebt. Doe 200 gr sesamzaadjes in de blender en voeg een klein scheutje sesamolie (of eventueel een scheutje arachide) toe, laat je blender draaien tot [...]

Bloemkoolcouscous met gedroogd fruit en geroosterde noten

By | 2017-06-23T15:09:44+00:00 juni 23rd, 2017|Bijgerechten, Easy weekday dinner, Lunch à GoGo, Recepten, Salades|

Bloemkool couscous komt bij ons regelmatig op tafel. Dat komt omdat hij in de eerste plaats heel lekker is, maar vooral ook omdat je er eindeloos mee kan variëren. De basis blijft hetzelfde - bloemkool die je in een blender mixt tot couscous of rijst - maar dan kan je oneindig veel combinaties van kruiden, andere groenten, fruit of specerijen bedenken om ze toe te voegen. Zo smaakt je couscous telkens totaal anders. Pas je variaties aan, aan de sfeer die je wil meegeven: Provencaalse ingrediënten, Midden-Oosterse ingrediënten, [...]

MAT CHA-cha

By | 2017-04-21T14:01:02+00:00 april 21st, 2017|4/2106 week 4, Detox, Healthiness project, Recepten, Snacks, Weekmenuplannen|

Wellicht ken je wel een ChaCha? Ziehier de gezonde versie ervan.... inclusief Matcha. Matcha is een variant van groene thee, die op zich al zeer gezond is, maar bij Matcha gaat het nog een stapje hoger. Ooit heb ik geprobeerd om effectief Matcha thee te drinken, maar echt lekker vind ik dat niet. Sindsdien probeer ik het goedje te verwerken in bijvoorbeeld smoothies en bijvoorbeeld in deze energierepen. Omdat voor Matcha het volledige theeblaadje wordt gebruikt en dat wordt gedroogd onder een zeil zou Matcha tot 3 keer [...]

Tartaar van rode biet en quinoa

By | 2017-04-12T16:18:30+00:00 april 12th, 2017|4/2017 pasen, Feestelijk, Lente, Recepten, Weekmenuplannen, Winter, Zondagse kost|

Voor iedereen die niet van rode biet houdt, is dit een fantastisch recept. Ik durf dat te beweren, want hier thuis zijn er 3 die geen rode biet lusten en die dit echt lekker vonden. Waarom zou je rode biet eten? Het is goed voor je bloed en je spijsvertering. De kleur verraadt bovendien ook al dat er flink wat betacaroteen inzit, wat weer goed is voor oa je ogen. Belangrijk wanneer je quinoa klaarmaakt zijn volgende aspecten: spoel hem zeer grondig in een fijn zeefje voor je [...]

Instant postelein soepje

By | 2017-04-12T15:41:41+00:00 april 12th, 2017|4/2017 pasen, Lente, Recepten, Seizoensgebonden recepten, Soepen, Weekmenuplannen|

Dit snelle soepje is ideaal om in het voorjaar te maken, wanneer de postelein als één van de eerste en supermakkelijk te kweken groenten zijn kopjes bovensteekt. Wij hadden hem vorig jaar in de tuin gepland en dit jaar stond hij er vanzelf weer. Postelein is bovendien rijk aan antioxidanten en omega 3 vetzuren. Hij is best vergelijkbaar met spinazie of waterkers. Hij hoeft helemaal niet mee te koken in de soep, hij gaat er rauw in zodat alle voedingsstoffen bewaard blijven. Hoe beter je blender - hoe [...]

Cashewnoten kaas

By | 2017-04-12T13:48:56+00:00 maart 31st, 2017|4/2017 pasen, 4/2017 week 1, Bijgerechten, Lunch à GoGo, Ontbijt, Recepten, Sausen & Dips, Weekmenuplannen|

Cashewnotenkaas? Zoals in kaas van ... cashewnoten? Jawel, en helemaal lactosevrij! Dit is een heerlijk broodsmeersel of een lekkere dip voor allerlei rauwe groentjes. Dit receptje is gebaseerd op de veganistische keuken. Het is zeker niet mijn bedoeling om veganistisch te eten, maar wat zijn veganisten inventief! Ze maken allerlei zaken zonder dierlijke producten, waarvan je je moeilijk kan voorstellen dat het ook nog lekker zou zijn om te eten. Heerlijk werken met meer plantaardige producten en iedereen die het ook nog eens super lekker vindt. Sinds ik [...]

Vegan spaghetti carbonara met kokosspek

By | 2017-03-24T16:30:18+00:00 maart 8th, 2017|3/2017 week 2, Easy weekday dinner, Recepten, Weekmenuplannen|

Sinds vorige week volg ik een aantal workshops over energetische voeding. Dat is een onderwerp dat mij al heel lang boeit en ik heb interesse in verschillende inzichten over voeding. Het concept van de energetische voeding sluit wat aan bij de visie van Pascale Naessens, in die zin dat je best geen koolhydraten met eiwitten kan samen eten. Daarnaast is er veel aandacht voor de kookwijze. Ik moet nog even op zoek naar de Nederlandse term, maar in het Frans heet het hypocuisson. Het komt er gewoon op [...]

Linzen curry met pompoen en champignons

By | 2017-10-27T12:49:55+00:00 oktober 29th, 2016|11/2015 week 1, Easy weekday dinner, Herfst, Herfststoofpotjes, Recepten, Seizoensgebonden recepten, Weekmenuplannen|

Een heerlijke curry, ideaal voor Halloween en er hoeft niet eens bloed voor te vloeien. De curry is zo vullend dat iedereen stevig op zijn benen zal staan op Halloween te vieren, als jullie dat al doen. Zo niet is dit natuurlijk gewoon een ideaal herfstgerecht. Daarnaast is dit een zeer makkelijk recept, misschien niet in 1-2-3 klaar, maar er kan werkelijk niets misgaan en zo heel veel werk is er trouwens ook niet aan. Bovendien kan je het vooraf klaarmaken en tot 3 dagen in de koelkast [...]

Glutenvrije avocado broodjes

By | 2016-11-09T22:24:12+00:00 september 8th, 2016|9/2016 week 2, Bijgerechten, Brood & Gebak, Recepten|

Omdat gluten voor heel veel mensen een probleem vormen, proberen we zo min mogelijk gluten te eten. Klein probleem. We zijn natuurlijk wel gewoon om ons dagelijks brood te eten. Bijna alle brood dat je koopt bevat glutenhoudende granen: tarwe, rogge, gerst en zelfs spelt. Dat is logisch want het zijn net die gluten die het brood zo luchtig en licht maken. Iedereen die glutenvrij probeert te bakken, is wellicht zwaar ontgoocheld. Probeer de idee opzij te zetten, dat je even lekker brood zal hebben en het wordt [...]

Falafels met hummus en bloemkoolcouscous

By | 2016-11-09T22:24:45+00:00 september 5th, 2016|8/2016 week 1, Easy weekday dinner, Lunch à GoGo, Recepten, Salades, Weekmenuplannen|

Falafels en hummus zijn de Midden-Oosterse versie van Spaghetti Bolognese. Ik bedoel maar: er bestaan honderden versie van - elk Midden-Oosters kookboek heeft er een recept voor. Je kan variëren met de kruiden die je er in doet, met het korstje dat je er rond wil, met de bak/frituurwijze en zelfs of je er kikkererwten of andere groenten in verwerkt. Dit is dus slechts één van de mogelijke manieren om falafels te maken. Ik bak ze in de pan in wat kokosolie. Traditioneel worden ze gefrituurd in diepe [...]

Geroosterde wortelen met feta salade met tahini dressing

By | 2017-02-28T10:01:46+00:00 maart 2nd, 2016|3/2016 week 1, Bijgerechten, Detox, Easy weekday dinner, Healthiness project, Lunch à GoGo, Recepten, Seizoensgebonden recepten, Weekmenuplannen, Winter|

Wortelen zijn zalige wintergroenten. Eenmaal je ze geroosterd heb in de oven, kan je niet meer zonder. Het is zo makkelijk. Schil de wortelen, doe ze in een ovenschaal, overgiet met olijfolie en kruiden en laat 30 minuten roosteren. Geen werk aan en zoooooo lekker! Voor deze winterse salade gebruiken we geroosterde wortelen. Tahini is een pasta van geroosterde sesamzaadjes. Je kan Tahini vinden onder andere in Bioplanet. Deze dressing maakt de salade helemaal af. Eventueel kan je ze vervangen door een gewone vinaigrette. Tips: Kies voor spinazie of [...]

Gekruide roze linzensoep met zoete aardappelen

By | 2017-02-28T10:03:30+00:00 februari 29th, 2016|3/2016 week 1, Detox, Easy weekday dinner, Healthiness project, Herfst, Recepten, Seizoensgebonden recepten, Soepen, Weekmenuplannen, Winter|

Heb je maar een half uurtje tijd en wil je toch iets warms en comfortgevend op tafel zetten? Wie wil dat niet met het ongelooflijk slechte regenweer dat we hier in België de laatste weken krijgen. Probeer dan absoluut deze soep! Je kan ze bovendien tot 1 week in de koelkast bewaren en uiteraard veel langer in de diepvries. Deze soep kan perfect dienst doen als lunch of maaltijdsoep. Ze zit immers volgepakt met linzen die heel voedzaam zijn en veel eiwitten bevatten. Linzen zijn ideaal om een [...]

Pasta met ricotta en rucola

By | 2017-01-31T11:43:50+00:00 februari 22nd, 2016|2/2016 week 4, Easy weekday dinner, Lente, Recepten, Seizoensgebonden recepten, Weekmenuplannen|

Ik begin echt lentekriebels te krijgen. Al die regen maakt een mens wel eens neerslachtig. De dagen die langer worden en als je geluk hebt de vogels die begin te fluiten 's morgens vroeg. Ik kan niet wachten tot het lente is. Deze pasta met ricotta en rucola is echt perfect om je in een lente sfeer te brengen. Niet alleen de kleuren van dit gerecht maar ook de geuren toveren de zon op je bord. Extra troef is de snelheid waarmee je dit gerecht op tafel kan [...]

Load More Posts