Heerlijk zachte balletjes met de frisse smaak van munt. Je kan je falafels vooraf mengen en zelfs al voorbakken en ze daarna opwarmen in de oven, zo gaat alles vlot wanneer je bezoek er is.

Maak voor elk een paar falafels en zet er een schaaltje dip saus bij.  De munt zorgt er voor dat je spijsvertering goed op gang komt, waardoor je straks met een goed gevoel je bed kan induiken na een lekkere maaltijd en een nachtje feestgedruis.

falafels-met-munt

Falafels met doperwtjes, ricotta en munt

Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 30 min
Gang Hapje, Vegetarisch
Keuken Midden-Oosten
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr doperwten diepvries
  • 800 gr cannellinibonen
  • 2 bosjes munt
  • 100 gr kikkererwten meel of quinoa of gewone bloem
  • 130 gr ricotta
  • zeezout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • 2 potjes griekse yoghurt
  • 1 potje bieslook
  • 1 liter kokosolie

Instructies
 

  • Maak eerst je yogurtdip door de Griekse yoghurt met peper en zout en fijngesneden munt en bieslook te mengen. Zet tot gebruik in de koelkast
  • Doe de ontdooide diepvrieserwten, de cannellibonen, het meel, de ricotta en peper en zout in een blender en mix tot alles net gemengd is.
  • Zet een diepe pot of pan op met kokosolie en verhit. Laat een beetje deeg in de olie vallen om te controleren of er een mooi korstje opkomt. Je kan de balletjes nu frituren of het doen wanneer je gasten er zijn.
  • Doe je het vooraf? Leg je balletjes dan op een bakplaat en schuif ze 5 minuten in een oven van 100°C onder aluminium folie.