Voor wie houdt van quiches. Dit is een makkelijke variant, die je nog vaak opnieuw zal maken. Het lijkt een beetje op Griekse Spanakopita, een gerecht uit mijn workshop yoghurt op je bord voor ColruytGroupAcademy.
Gebruik filo deeg voor deze taart. Je vindt het in de versafdeling van de meeste supermarkten. Om het te gebruiken wrijf je de velletjes in met een vetstof zoals gesmolten boter of kokosolie. Neem 1 velletje tegelijk en laat de rest zo lang mogelijk in de verpakking zitten om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Leg ongeveer een 8-tal velletjes op mekaar en beleg je taart dan met lekkere spinazie en ricotta. Heb je deeg over? Je kan het nog een tijdje in de koelkast of diepvries bewaren of werk gewoon al het deeg op en neem een stukje mee naar het werk.
Filotaartjes met spinazie en ricotta
Ingrediënten
- 6 vellen fillodeeg
- 40 gr boter gesmolten
- 250 gr spinazie vers of diepvries
- 500 gr ricotta
- 2 ei
- 25 gr parmezaanse kaas fijngeraspt
- 1 handvol muntblaadjes fijngehakt
- zeezout
- zwarte peper
- nootmuskaat
- 75 gr fetakaas
Instructies
- Verwarm de oven op 180°C. Bestrijk de velletjes filodeeg één voor één met de gesmolten boter en leg ze allemaal op elkaar. Leg je stapeltje op een bakplaat met bakpapier of in een ovenvaste schotel.
- Doe de verse spinazie in een klontje boter en laat slinken in de pan op middelhoog vuur, kruid met peper en zout en nootmuskaat. Gebruik je diepvriesspinazie laat ze dan eerst ontdooien en druk al het vocht er goed uit. Ook voor de verse spinazie geldt - goed het vocht uitdrukken
- Meng in een mengkom de spinazie met de eieren, de ricotta, de parmezaanse kaas en de muntblaadjes Verdeel deze mengeling over de taart. Hou aan de randen telkens een 3-tal cm vrij. Strooi tot slot de feta over de taarten en zet gedurende 35 min. in de oven
Geef een reactie