Voor dit gerecht klaar te maken hoef je echt geen keukenprins(es) te zijn. Het bewijs? Toen ik zaterdag een dagje kookworkshop had gevolgd in L’air du Temps, werd ik door Johan verrast die gezorgd had voor de avondmaaltijd. Volgens mij wou hij vooral de groentjes verwerken die nog in huis lagen en niet gebruikt werden.

In elk geval was het een geslaagd gerecht en dat bewijst dat je met eenvoudige ingrediënten een lekkere en gezonde maaltijd op tafel kan zetten.

Het mooie van dit gerecht zit hem in de eenvoud en de puurheid van de ingrediënten, zo smaak je elk ingrediënt ten volle. Het laat zien dat je met weinig ingrediënten en met weinig werk, gezond kan eten

Om je visfilets mooi te garen, kan je ze best opplooien. Je filet heeft meestal een dikke en een dunne kant en waneer je de filet plat in de pan legt, zal de dikke kant nog rauw zijn, terwijl de dunne kant overgaar is. Plooi de filet dan op, dat kan je zien in de foto onder. Leg de dunne kant op de dikke en zo wordt je filet overal even dik. Bak hem in de pan of leg in een ovenschaal in de oven.

Tips: Voeg bicarbonaat en voldoende zout toe aan het kookwater van groene groenten, zo behouden ze hun kleur”

Gezond want: Dit is een heel erg lichte maaltijd en dus uitermate geschikt om ’s avonds te eten

groentjes-met-roodbaars

Gebakken witte vis met groene groentjes

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 30 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Aziatisch, Universeel
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 800 gr witte visfilets
  • 4 kleine paksoi
  • 4 kleine courgettes
  • 1 broccoli
  • 6 el sojasaus glutenvrij
  • peper
  • zout
  • ghee

Instructies
 

  • Snij de broccoli in roosjes en zet hem 15 min in de stoomoven of kook zeer kort in een pan met water met zout en bicarbonaat. Giet ze af en spoel met koud water. Kruid met peper en zout en zet even opzij.
  • Bak de vis in een pan kort aan weerszijden aan in ghee of boter. Kruid met peper en zout en zout en leg in een ovenschaal.
  • In dezelfde pan. Doe wat extra boter in de pan en bak de klein gesneden courgetteblokjes tot ze zacht worden. Leg ze bij de vis in de ovenschotel. Voeg ook de broccoli toe en zet net voor het opdienen 5 minuten in de oven op 180°C, zodat alles mooi warm wordt en de vis verder gaart. Controleer dat alles warm is.
  • Doe opnieuw ghee in de pan en bak de paksoi's kort aan. Blus de pan met de sojasaus. Kruid met peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!