Dit is een lichte avondmaaltijd. Ideaal wanneer je wat later eet. Het is belangrijk om ’s avonds niet te laat te eten. Bij voorkeur niet na 8 uur ’s avonds. Ook heb je er baat bij om ’s avonds een lichte maaltijd te eten die snel verteerd. Op deze manier krijgt je spijsvertering ook de kans om te rusten en kan je meer energie opladen.

Het is natuurlijk niet altijd makkelijk om licht te eten. Het risico bestaat dat je het gevoel krijgt na 1 of 2 uur, dat je honger hebt en dat je begint te snoepen. Mijn strategie hiertegen is: “vroeg gaan slapen”. Zo simpel is dat! Bovendien haal je op die manier wat extra slaap in en dat komt de meesten van ons goed van pas. Thuis proberen we 1 tot 2 keer in de week een ‘vroege avond’ in te lassen en dan gaan we niet later dan 10 uur naar bed.

Sinds vorig jaar gebruiken we een Oura ring, dit is een ring die onder andere je slaappatroon en je hartslag opvolgt en zo een indicatie heeft over je ‘readiness’ of je reserve voor de dag. Goed slapen is uitermate belangrijk voor een energieke dag. Wanneer wij vroeg gaan slapen en ’s avonds iets licht eten, dan is onze score de dag erna veel hoger. En op zich heb je daar geen ring voor nodig, want dat voel je ook!  

Tips: Je kan je kip natuurlijk ook gewoon in de pan bakken of stomen, als je dat liever hebt

Gezond want: Lekker licht!

gegrilde-kip-met-courgette-salade

Gegrilde kip met courgette salade

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Belgisch
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 4 kipfilets
  • 4 courgettes in lange slierten gesneden
  • 250 gr gierst
  • 250 gr rucola
  • 1 citroen bio, rasp (zeste) en sap
  • 2 el tijm
  • peper
  • zeezout
  • olijfolie
  • 3 el honing vloeibare of licht verwarmd

Instructies
 

  • Verwarm je grillpan of de oven op 180°. Snij de courgettes met een dunschiller in lange repen. Kook je gierst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Meng 3 el honing met 3 el olijfolie. Kruid met peper, zout en tijm. Voeg de citroenrasp toe. Gebruik dit mengsel om de courgetteslierten en de kip mee in te wrijven
  • Grill de slierten langs beide zijn ongeveer 1 à 2 minuten, zodat je een mooi grill patroon krijgt.
  • Doe de courgettes in een slakom en meng met de rucola en de gierst. Meng 3 el olijfolie met wat citroensap, proef, en bepaal zelf hoe zuur je dit wil. Kruid met nog wat peper en zout. Meng onder het slaatje.
  • Grill dan de kipfilets. Zet de grill niet te hoog, want de kip moet binnenin mooi gaar zijn en buiten niet zwartbranden. Wil je controleren op je kip gaar is? Gebruik een kernthermometer: kip is gaar op 75°, of snij een filet in twee en controleer dat de kip mooi wit is en niet meer roze.
  • Doe de sla in een diep bord en leg er een kipfilet op. Smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!