Ik hou van lekker eten, maar  dat wist je al. Ik ga graag uit eten, maar ook dat weet je. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, wanneer ga ik nog iets nieuws vertellen? Nu dan: ik vind het soms moeilijk om gezond te eten, wanneer ik uit eten ga. Daar zijn verschillende redenen voor: ik heb onvoldoende wilskracht om de frietjes en het brood te laten staan, er is gewoon niets gezonds op de kaart, …

Mijn oplossing: zoeken naar gezonde eetadressen in binnen- en buitenland, zo kan ik geruste keuzes maken en zijn er geen beperkingen. Misschien ben jij ook regelmatig op zoek naar goeie plekken?

Ik heb mij voorgenomen om ook lekkere gezonde adresjes met jullie te delen. Niet dat ik de ambitie heb om recensent te worden, neen daar zijn er al genoeg van. Gewoon, vertellen waarom een bepaald adresje jullie bezoekje waard is. Deze week een adres in Deurle, bij Sint Martens Latem: Markies de Salade

Markies de Salade

Elke week rij ik twee keer heen en weer van Geraardsbergen over Aalst naar Brugge. ‘s Morgens kan ik zo Jef naar school voeren en dan rij ik door naar de kooklessen in Spermalie. We maken dan tussen de 6 en de 12 gerechten klaar. Nadeel: niet zo goed voor de lijn, en ook we eten daar op de meest rare momenten: nl om 16.30 voor de eerste les en om 21 uur voor de tweede les. Dat is te laat om ‘s middags niet te eten en daarom eet ik meestal iets licht en gezond op de middag.

Ergens tussen Gent en Brugge ligt Deurle, waar een 100% plantaardige pop-up zijn deuren opende. Pop-up? Jawel, het gebouw staat te koop en dus blijft het restaurant tot zolang in Deurle gevestigd, daarna verhuist het waarschijnlijk naar regio Gent. Check dus eerst even de website alvorens langs te gaan.

Alle gerechten zijn vrij van gluten, tarwe, lactose en soja. De meeste gerechtjes zijn raw food, maar de komende weken zullen er waarschijnlijk ook warme gerechten op de kaart komen. Je drinkt er vitaminerijke smoothies en supersapjes en eet er de meest verse producten. Je kan trouwens ook alle gerechten mee nemen naar huis, of naar het werk.

Ik heb er lekker licht gegeten en de kooklessen gingen precies veel vlotter.

Rawsagne en Ormus super green drink

Ik koos voor een raw lasagne, die ongelooflijk lekker smaken had oa door de lekkere kruiding. Lekker gemarineerde courgettes met een smaakvolle koude tomatenpuree en een (kaas) saus op basis van noten en gistvlokken. Heel erg lekker.

De smoothie, was even een ander paar mouwen. Wow, wat was dat bijzonder van smaak. De schuldige bleek tarwegras te zijn. Nu de gezondheidsvoordelen van deze groene smoothie wegen zeker om tegen het wat ongewone smaakje. Eens proberen, zou ik zeggen.

De prijs van deze gezonde lunch bedroeg 18 euro.

[one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][person name=”Markies de Salade ” title=”Raw, delicious & healthy food ” picture=”https://keukenrevolutie.be/wp-content/uploads/2015/10/Screen-Shot-2015-10-09-at-11.40.37.png” pic_link=”www.markiesdesalade.be ” linktarget=”_self” pic_style=”none” hover_type=”none” pic_style_color=”” pic_bordersize=”0″ pic_bordercolor=”” pic_borderradius=”0″ social_icon_boxed=”” social_icon_boxed_radius=”4px” social_icon_colors=”” social_icon_boxed_colors=”” social_icon_tooltip=”” email=”www.markiesdesalade.be ” facebook=”https://www.facebook.com/markiesdesalade/info?tab=overview” twitter=”” instagram=”” dribbble=”” google=”” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”” rss=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” class=”” id=””]Xavier de Cocklaan 69, Deurle
info@markiesdesalade.be

Open van maandag t.e.m. zaterdag
van 7u tot 21u. Zondag van 9u tot 13u.
Feestdagen enkel na reservatie.[/person][/one_third][two_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][/two_third]