Dit is zo lekker. Veel beter dan vooraf gemarineerde ribbetjes. Het probleem daarmee is dat er heel veel kleur- en smaakstoffen inzitten en dat al je gemarineerde vlees gelijk smaakt. Dat betekent echter niet dat je geen marinades mag gebruiken. Integendeel: met marinades kan je namelijk een stukje vlees telkens weer totaal anders laten smaken. Dat is al je zelf je marinade mixt, want anders krijg je steeds dezelfde oranje smurrie, die op elk stuk gemarineerd vlees gesmeerd wordt, waardoor alles trouwens gelijk smaakt.

In dit recept gaan we voor GIN. Jawel een serieuze portie alcohol. Dat verzacht je vlees, zonder al te overheersend te worden. Je zal zien, deze ribbetjes worden door iedereen gesmaakt. Ze zijn perfect voor een etentje met vrienden of voor een avond voor het open haard vuur. Gezelligheid troef, want ribbetjes dat eet je met je handen en dat vinden kinderen meestal heel leuk.

De worteltjes combineren we met dragon, een perfect combinatie. De wortels zijn lekker zoet en de dragon zorgt voor een azijnachtig fris aroma. Let’s go!

De ribbetjes maak je klaar in de oven, zo heb je er weinig omkijken naar. O ja, voor ik het vergeet. Een tip van Sergio Herman (uit het programma ‘Mijn pop-up restaurant’) kook eerst je ribbetjes af, op die manier worden ze super zacht en zijn ze al mooi gaar. Het enige wat je nog moet doen wanneer je wil eten is de ribbetjes 15 min grillen of in de oven steken. Zalig.

Ps. kook de ribbetjes gerust de dag voordien – ze moeten immers een uurtje in de pot – en dat kan op een weekdag serieus tegenvallen niet?

Serveer er eventueel zoete aardappel blokjes bij.

ginribbetjes met dragonwortels

Gin ribbetjes met gebakken wortelen

0 van 0 stemmen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Gin ribbetjes met gebakken wortelen

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 1 min
Totale tijd 26 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 1 1/2 kg varkensribbetjes natuur
  • 250 ml gin
  • 4 laurierblaadjes
  • 10 jeneverbessen
  • 4 teentjes knoflook
  • 125 ml gin
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 stukje gember geraspt
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 90 gr kokosbloesemsuiker bruine
  • 125 ml witte wijn azijn
  • 250 ml tomatenketchup
  • 2 bosjes wortels gewassen
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 4 el olijfolie
  • 15 dragonblaadjes fijngesneden
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Vooraf: Doe de ribbetjes met de gin, de laurierblaadjes, de gekneusde jeneverbessen en de 4 teentjes knoflook (groggesneden) in een kookpot en breng aan de kook. Laat gedurende 1 uur zachtjes koken. Giet af en spoel de ribbetjes af. Dep ze droog met keukenpapier en zet ze eventueel in de koelkast wanneer je ze pas later zal gebruiken.
  • Was de wortels goed en snij het loof er af. Kook de wortels gedurende 5 min in een grote pot met kokend water. Giet af en laat ze uitlekken. Ook dit kan vooraf. Leg ze op een ovenplaat, bedekt met bakpapier en overgiet ze met olijfolie.
  • Kruid met peper en zout. Meng er de look onder en zet ongeveer 20 min in de oven. Hou in de gaten dat ze niet aanbranden en roer ze om.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de saus: 125 ml gin, 2 teentjes fijngesneden look, de geraspte gember, de fijngesneden rode peper, de suiker, witte wijnazijn en de ketchup door elkaar. Mix met de mixer tot een gladde saus.
  • Leg de ribbetjes op een ovenplaat, bedekt met bakpapier en strijk ze in met de helft van de saus. Zet ze 20 min in de hete oven. Na 10 minuten draai je ze om en bestrijk je ook de andere kant met de resterende saus.
  • Haal de ribbetjes en de wortels uit de oven. Roer de dragon voorzichtig door de wortels. Serveer eventueel met zoete aardappel of een frisse groene salade. Een gepofte (zoete) aardappel is natuurlijk ook top.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!