Deze week was het feest bij ons thuis. Jef was jarig, 15 jaar is hij al geworden. En het mag cliché klinken, maar als je je kinderen zo snel groot ziet worden, dan besef je nog meer hoe de tijd vliegt.

Ook op feestdagen mag het gezond zijn. Temeer daar gezond en lekker perfect kunnen samengaan. Met dit brownie recept stel je zelfs kinderen tevreden. Kinderen en gezond, dat is tegenwoordig (of misschien is dat altijd al zo geweest) geen sinecure. Onze smaak, en in het bijzonder die van kinderen, is gericht op zeer zoete smaken. Dat komt omdat er zoveel suiker in onze voeding sluipt: frisdrank, snoep, ijs, maar zelfs in alle industrieel klaargemaakte gerechten zit suiker.

De suiker in deze brownies heb ik vervangen door ruwe rietsuiker. Jawel, dat is natuurlijk nog steeds suiker, maar hij is minder geraffineerd en daardoor net iets gezonder. Ook met mate te gebruiken, dat is duidelijk.

Wanneer je de brownies bakt, is het de bedoeling dat ze binnenin nog een beetje nat zijn, anders smaken ze veel te droog. Laat je cake afkoelen in het bakblik en snij het daarna in vierkante stukjes. Zo lekker.

Tips: Voeg alle noten toe die je lekker vindt, ook gedroogde vruchten kunnen perfect in deze brownies

Gezonder want:geraffineerde witte suiker wordt vervangen door ruwe ongeraffineerde rietsuiker.

glutenvrije-brownies

Glutenvrije Brownies

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Snacks
Keuken Amerikaans
Porties 16 brownies
Ingrediënten
  
  • 200 gr boter volle bio grasboter
  • 200 gr ruwe rietsuiker
  • 75 gr cacaopoeder eventueel raw
  • 100 gr amandelpoeder
  • 4 ei
  • 175 gr pure chocolade in blokjes
  • 100 gr noten gehakte

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een rechthoekige of vierkante bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter samen met de chocolade op laag vuur. Roer er regelmatig aan om verbranden te voorkomen.
  • Voeg het cacaopoeder en een snuifje zout toe en meng onder het chocolade mengsel. Haal van het vuur.
  • Klop de eieren met suiker luchtig op met een handmixer of met een garde. Meng voorzichtig onder de chocolade.
  • Voeg het amandelpoeder en de noten toe. Roer onder en giet dit mengsel in het bakblik.
  • Bak gedurende 20 minuten in de oven. Laat afkoelen in het blik, zodat de brownies wat opstijven. Haal dan uit de vorm en snij in stukken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!