GROENTEN OP DE VOORGROND
Vegan Buddha Bowl met quinoa en zwarte bonen balletjes
Buddha bowls zijn helemaal hip. Het zijn kommetjes, flink gevuld met groenten en granen en meestal zijn ze vegetarisch of zelf vegan. Voor wie het verschil tussen beide niet mocht
Linzensalade met lekker verpakte kip
Een perfecte winterse salade. Wie denkt dat salades alleen voor 's zomers zijn, heeft het mis, en dat wil ik graag bewijzen met deze voedzame en verzadigende warme linzensalade. Linzen
Low Carb geroosterde pompoen en Berloumi salade
De eerste zonnestralen in februari, doen een mens al gauw verlangen naar warmere dagen. Eén optimistische stap naar buiten zonder trui, doet je echter al snel spijt krijgen van je
Krokante salade van venkel en appel met walnoten en honing
Appel en venkel is als worteltjes en boontjes. Op je bord zijn ze de beste vrienden. Het wordt nog beter wanneer dit krokante duo aangevuld wordt met walnoten. Overgiet met
Rode kool sla met Quinoa en radijsjes
Ik hou er wel van om kleurencombinaties te maken met eten. Niet dat ik bepaald veel aanleg heb voor kleur en combinaties, maar wanneer eten er ook mooi uitziet, dan
Gegrilde Haloumi met mangoslaatje en kokos-tahini dressing
Een lekker fris slaatje, dat iedereen zal kunnen bekoren. Probeer zeker eens om een potje tahin te bemachtigen. Het is een pasta van sesamzaadjes - zoals je misschien wel pindakaas,
Bloemkoolcouscous met gedroogd fruit en geroosterde noten
Bloemkool couscous komt bij ons regelmatig op tafel. Dat komt omdat hij in de eerste plaats heel lekker is, maar vooral ook omdat je er eindeloos mee kan variëren. De
Gebakken asperges met waterkerssaus en zalm
Eenmaal maart begint het enorm te jeuken. Die lentekriebel. En wat is het beste signaal dat het bijna zover is? Asperges. Het witte goud! Vorige week had ik het al
Gierstsalade met lamsballetjes
Gierst is een glutenvrij graan dat veel lijkt op couscous. Couscous is echter van tarwe gemaakt en bevat bijgevolg gluten. In tegenstelling tot couscous moet je gierst wel koken, net
Kipsalade met fruit salsa
We krijgen deze week nog een paar dagen zomers weer. Ideaal dus om nog wat lekkere slaatjes te maken. Misschien koop je wel een kipsalade bij de beenhouwer en ga
Falafels met hummus en bloemkoolcouscous
Falafels en hummus zijn de Midden-Oosterse versie van Spaghetti Bolognese. Ik bedoel maar: er bestaan honderden versie van - elk Midden-Oosters kookboek heeft er een recept voor. Je kan variëren
Tonijnsalade met nectarines
Een makkelijke lunchbox nodig? Neem deze salade met perzik en tonijnsalade mee. Het is een echte klassieker. Tenminste, ik herinner mij dat ik als kind met mijn ouders mee
Ceviche van kabeljauw met avocado
Ceviche is een recept waar ik zelf enorm van hou. Rauwe vis die licht gaart in de zuren van citrusvruchten is ongelooflijk verfrissend en licht om te eten. Ik
Watermeloen salade
Er zijn van die combinaties die gewoon goddelijk smaken. Watermeloen met feta, is zo een combinatie. Perfect voor een warme zomerdag als lunch of waarom niet als picnic. Het
Rode Kool sla met gedroogde veenbessen
Rode kolen aten we, toen ik klein was, vooral in de winter. Nochtans zijn er nu volop rode kolen en bijgevolg zijn ze spotgoedkoop. Ze zijn makkelijk in te
Quinoasalade met spekjes
Weinig tijd voor zelfgemaakte maaltijden. Maak dan eens deze quinoasalade en eet er zowel 's avonds als de dag erna van. Dat is pas tijdsbesparing. Quinoa is geen graan, maar
Zomerse pastasalade
Het zijn, jammer genoeg voor de studenten (en hun ouders) weer examens. Ook hier slaat de examenstress toch wel enigzins toe. Om alle 'pijn' wat te verzachten, mag ons Fien
Meloensalade met hesp
Herinner jij je deze nog. Meloenen het hesp? Ik denk dat wij dat beginnen eten zijn, toen ik een tiener was. En dan is dit weer in de vergetelheid geraakt.
Tomaat Mozzarella net iets anders
Heerlijk zomers gerecht is dit. Perfect voor een lichte lunch of een heerlijk gerechtje om 's avonds relaxed op het terras op te eten. Er is echt niets aan en
Sla met gebakken zalm en scampi
Weinig tijd om te koken? En je wil toch iets lekkers en gezond op tafel. Hoera voor het goeie weer, want nu smaakt een lekker slaatje echt. Dit is een
Nieuwsbrief
Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle recepten, experimenten, nieuwe workshops en aanbiedingen van Keukenrevolutie:
Waarom niet eens een workshop volgen?
Wil je graag beter leren koken en ook nog eens een leuke en ontspannende workshop volgen? Schrijf je dan zeker eens in voor een kookworkshop bij Keukenrevolutie. Wij hebben een mooi aanbod, zo is er voor elk wat wils.