[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””]

[two_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

Vegetariërs moeten het op restaurant nog vaak stellen met een slaatje geitenkaas. Maar zelfs een slaatje geitenkaas kan ook eens anders bereid worden, met andere groenten bijvoorbeeld dan de verplichte appeltjes of broodcroutons.

Je kan dit torentje vooraf klaarzetten en bewaren in de koelkast. Wat je nodig hebt zijn dresseerringen waarin je de torentjes kan opbouwen en in de oven mee plaatsen. Ze gaan er pas op het laatste moment van rond. Gelukkig kosten die dingen niet zo heel veel. Koop wel hoge ringen of zet er 2 op elkaar.

De groentjes worden eerst kort gebakken of gegrild, zo worden ze lekker zacht. Leg steeds verschillende kleuren op elkaar, dat maakt het geheel spannender en mooier om naar te kijken. Eindig met tomaat, omdat dit minst snel zal bruin kleuren in de oven. Met bijvoorbeeld aubergine krijg je anders een bruin verfrommeld bovenstukje en dat ziet er niet goed uit.

Dit kan perfect dienst doen als een feestelijk voorgerechtje. Gebruik dan iets kleinere ringen en maak ze minder hoog, door je groenten in dunnere schijfjes te snijden.

Hoe je tomaatjes kan konfijten leer je hier.

[/two_third]

[one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”Voeg eventueel nog gebakken champignons toe, dat past zeer goed bij dit recept. ” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]

[tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Gezond want: ” description=”In het kader van Wereld Veggiedag op 1 oktober: minder vlees is eten is absoluut gezond en dus zeker aan te raden!” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][/one_third][/fullwidth]

groententorentje-met-geitenkaas

groentetorentje

Groentetorentjes met geitenkaas

Groentetorentjes met geitenkaas

Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 45 min
Gang Makkelijk doordeweeks, Salade, Vegetarisch
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
 • 2 aubergines
 • 2 courgettes
 • 4 portobello
 • 2 coeur de beuf tomaten
 • 400 gr geitenkaas
 • 4 handenvol gemengde sla
 • 1 handvol tijm
 • 4 el honing
 • 4 el pijnboompitten
 • peper
 • zout
 • olijfolie

Instructies
 

 • Was de courgette, de aubergine en de tomaten goed. Snij ze dan in ronde plakken. Kies de dikte die je zelf wil. Voor een voorgerechtje mogen ze iets dunner dan voor een hoofdgerecht.
 • Zet een pan met antiaanbaklaag op het vuur. Doe 1 el olijfolie in de pan en bak er de verschillende groenten kort in, tot ze een beetje zacht zijn en een kleurtje hebben. Doe telkens je een nieuwe lading groenten bakt en verse lepel olijfolie in pan. Kruid alle groenten goed met peper en zout. Hou ze per soort apart op een schotel.
 • Snij van de portobello's ook horizontale grote schijven af. Je kan er waarschijnlijk telkens 2 per paddenstoel afsnijden. Gooi de rest niet weg mar verwerk in een groentenbouillon (idem met de restjes van de courgettes of tomaten)
 • Bouw dan je torentje op: 1 portobello schijf om te starten, dan aubergine, courgette, tomaat, geitenkaas en opnieuw. De laatste laag is best van tomaat. Op de laagjes geitenkaas doe je wat honing en strooi je wat tijm. Druk tussen de verschillende lagen, je toren goed aan in de ringen, zo blijven ze straks beter 'kleven'. Werk op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
 • Zet de ovenplaat in een voorverwarmde oven van 180°C. En laat ongeveer 20 minuten bakken, tot de kaas warm is en een beetje smelt.
 • Dresseer sla op een bordje en druppel er wat vinaigrette over. Zet de torentjes erop en verwijder voorzichtig de ringen. Bestrooi met de pijnboompitten.