Seizoensgebonden gerechten: Herfst
Linzensalade met lekker verpakte kip
Een perfecte winterse salade. Wie denkt dat salades alleen voor 's zomers zijn, heeft het mis, en dat wil ik graag bewijzen met deze voedzame en verzadigende warme linzensalade. Linzen
Low Carb geroosterde pompoen en Berloumi salade
De eerste zonnestralen in februari, doen een mens al gauw verlangen naar warmere dagen. Eén optimistische stap naar buiten zonder trui, doet je echter al snel spijt krijgen van je
Kokant gebakken kip met pompoenpuree
Kip is bij ons thuis één van de favorieten. Ik eet het graag in allerlei gerechten. Voor doordeweeks is het zo geweldig dat ze snel en makkelijk klaar te maken
Tajine met kalsfvlees, cashewnoten en perziken
Een heerlijke stoofschotel, waar je heel weinig werk aan hebt. Eenmaal alle ingrediënten toegevoegd, is het alleen zaak om voldoende tijd uit te trekken om het vlees boterzacht te laten
Zijdezachte kikkererwtensoep
Een heerlijk romige soep die elk hart sneller zal doen slaan. Deze soep zal niet misstaan op je valentijnsmenu: ze is lekker en super romig, terwijl er geen room is
Lamsnavarin
Lams navarin is een echte Franse klassieker en een heerlijk stoofpotje voor een winterse avond. De worteltjes, raapjes, doperwtjes en aardappeltjes zijn de originele garnituur, maar niets houdt je tegen
Rode kool sla met Quinoa en radijsjes
Ik hou er wel van om kleurencombinaties te maken met eten. Niet dat ik bepaald veel aanleg heb voor kleur en combinaties, maar wanneer eten er ook mooi uitziet, dan
Rundsstoofvlees met granaatappel en pastinaak
Een lekkere afwisseling op traditioneel Belgisch stoofvlees met bier en mosterd. De zurige granaatappel met zoetige port zorgt voor een interessante smaak in de mond. Bovendien is het beregoed momenteel buiten
Sint Jakobsvruchten met bloemkool
De Sint-Jakobsschelp is een typisch feestdier. Voor de dagdagelijkse keuken is het vaak te duur of niet bekend genoeg. Eindejaar is een prima moment om deze delicatesse te eten. Ze
Hertenbiefstukjes met dadel-labneh, bramen en pindacrumble
Een recept van Yotam Ottolenghi, uit zijn boek NOPI. Dit recept wou ik al zo lang eens klaarmaken, maar om de ene of andere reden kwam het er maar niet
Burgers met rode biet
Kookprogramma's zijn er genoeg op tv en toch kan ik het niet laten om telkens weer te blijven hangen, wanneer ik er eentje passeer. Onlangs trok één of andere versie
Tajine van kalf met pruimen
Een heerlijk zoete tajine. Dit is iets wat werkelijk iedereen lust en waar iedereen instant goed gezind van wordt! Dat kan handig van pas komen met dit sombere weer. In
Gyros van kalkoen met quinoasalade
Dit recept is gebaseerd op een recept van Jeroen Meus. Belangrijk volgens Jeroen, is dat je je vlees laat marineren, zodat het veel smaak krijgt. Hij geeft er rijst bij,
Kip tajine met zoete aardappel
Tajines zijn altijd leuk om op tafel te zetten. Niemand weet wat er inzit tot het deksel er af gaat en alle geuren die bewaard bleven in de pot,
Kip drumsticks met groene olijven
Dit is een eenvoudige hartverwarmende ovenschotel, die relatief snel op tafel staat. Ben jij van het goed voorbereidde type? Marineer je kippendrumsticks dan de dag voordien al, zo trekken de
Rund stoofvlees met rode wijn
Stoofvlees is een traditionele favoriet in veel gezinnen. Mijn mama maakt heerlijk stoofvlees en ik heb altijd haar recept gevolgd. Haar geheim? Geuze en peperkoek met mosterd. Ons probleem? Zowel
Linzen curry met pompoen en champignons
Een heerlijke curry, ideaal voor Halloween en er hoeft niet eens bloed voor te vloeien. De curry is zo vullend dat iedereen stevig op zijn benen zal staan op
Rode Biet en chocoladetaart
Nog een heerlijke taart, heel makkelijk te maken en voor degenen die geen rode biet lusten... geen zorgen, je smaakt de biet amper! Ik gebruik het recept van deze taart
Chocoladetaart
Ik bak slechts heel zelden, ik hou niet zo van het precies afwegen van alle ingrediënten en ook het feit dat je weinig controle hebt over het resultaat, zint
Rode Kool sla met gedroogde veenbessen
Rode kolen aten we, toen ik klein was, vooral in de winter. Nochtans zijn er nu volop rode kolen en bijgevolg zijn ze spotgoedkoop. Ze zijn makkelijk in te
Nieuwsbrief
Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle recepten, experimenten, nieuwe workshops en aanbiedingen van Keukenrevolutie:
Waarom niet eens een workshop volgen?
Wil je graag beter leren koken en ook nog eens een leuke en ontspannende workshop volgen? Schrijf je dan zeker eens in voor een kookworkshop bij Keukenrevolutie. Wij hebben een mooi aanbod, zo is er voor elk wat wils.