Een rustig begin.

 

De start van een nieuw jaar heeft bij veel mensen het effect van het startschot op de 100m sprint op de Olympische spelen. We schieten uit de startblokken met maar één gedachte: om van dit jaar ons topjaar te maken. Hèt jaar waarin alles anders zal zijn, dan de vorige jaren. Waarin we tijd nemen voor onszelf en voor ons gezin, waarin het allemaal wat minder of misschien net wat meer mag zijn. Hèt jaar waarin we, deze keer voor echt, aan onze gezondheid gaan werken. Waarin we kilo’s gaan verliezen en uren gaan sporten, zodat we op het einde van dit jaar misschien echt wel in staat zijn om de 100 meter in een recordtempo te lopen.

Herkenbaar? Misschien niet zo extreem, maar velen onder ons maken plannen voor het komende jaar. En de realiteit is niet dat we op het einde van het jaar al die plannen gerealiseerd hebben, maar dat tegen eind januari al 40% van deze plannen verdwenen zijn in de catacomben van alle goede voornemens.

Daarom. Laat ons dit jaar rustig starten. Neem de tijd om je intenties uit te werken en vooral ze op papier te zetten. Januari is de maand van de trage start, van de voorbereiding en dan vliegen wij er in februari wel in, goed voorbereid en met een realistisch plan. Op die manier wordt de kans een heel pak groter dat we 2017 kunnen afsluiten met een mooi lijstje realisaties.

Vanaf 1/2/2016 starten we trouwens met een online programma: Gezond leren koken in 30 dagen zonder recepten!

Recepten in beeld

Avocado's uit de oven
Paleo Bloemkoolkorst pizza
Paleo Salade Nicoise
Quinoaburgers met Portobello's
Ramen Miso soep