Is het nu zomer??

Elk seizoen brengt weer nieuwe ingrediënten met zich mee. ’s Zomers kijk ik vooral uit naar lekkere, sappige tomaten, naar rijpe aardbeien, naar doperwtjes en naar lekkere frisse slaatjes en vlees geroosterd op de BBQ. Dit jaar zit het niet mee. Net als de meeste mensen ben ik de regen en de kou nu meer dan zat. Ik wil zon, want ik heb zin in zomers eten.

Misschien volgende week? Voor alle zekerheid heb ik de recepten zomers maar warm gehouden. Op die manier kan je maaltijd wat zon in je dag brengen.

De courgette rolletjes en de kippenspiesjes gaan perfect samen en zijn ideaal voor een weekdag waarop je bezoek hebt. Voor een doodgewone doordeweekse dag, misschien net teveel werk, maar… Je kan beide perfect apart eten. De courgetterolletjes met een beetje gekookte rijst vormen een heel lekkere vegetarische maaltijd en de kipspiesjes met de bloemkool zijn perfect op zich.

Op die manier heb je 2 dagen eten! Dat geldt trouwens ook voor de quinoasalade. Eet hem ’s avonds en neem een tweede portie mee, de dag erna.

Recepten in beeld

Gestoomde vis op Cantonese wijze
Kippenbouten met rijstnoedels
Kippenspiesjes met courgetterolletjes
Quinoasalade met spekjes