Linzen zijn heerlijke peulvruchtjes, die snel klaar zijn. Je hoeft ze niet te weken enkel een 20-tal minuutjes te koken. In Frankrijk zijn ze best populair en ze zijn interessant in een vegetarisch dieet omdat ze veel eiwitten bevatten. Zeker het proberen waard!

Kalkoenrolletjes met groene linzen

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 45 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Universeel
Porties 4 personen
Ingrediënten
  

Voor de linzen

  • 200 gr groene linzen
  • 1 blokje gevogelte bouillon
  • 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 2 el wijnazijn
  • 4 el olijfolie

Voor de kalkoenrolletjes

  • 4 kalkoenrolletjes
  • 150 gr gedroogde abrikozen
  • 50 gr geroosterde hazelnoten
  • 12 salieblaadjes
  • kokosolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

Het vlees

  • Start met het vlees. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de abrikozen, de noten en de helft van de salie fijn. Kruid met peper en zout.
  • Leg de kalkoenlapjes op je werkblad en doe er 1 el mengeling op. Rol ze op en bind ze vast met keukentouw of steek vast met tandenstokers. Prik een salieblaadje op de rolletjes.
  • Leg de rolletjes in een ovenschotel en giet er wat olijfolie over. Kruid met peper en zout. Zet gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.

De linzen

  • Va zodra het vlees in de oven gaat, start met de linzen. Spoel ze goed af onder koud stromend water. En breng ze dan aan de kook in minstens 2 liter water met het bouillonblokje. Laat gedurende 15 tot 20 minuten koken. De linzen mogen nog een beetje krokant zijn. Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd zout toe aan het water.
  • Was en snij de paprika in twee. Haal de zaadjes en het wit er uit en snij in kleine blokjes. Pel en versnipper de rode ui.
  • Roer de wijnazijn en de olie door elkaar en kruid met peper en zout. Doe de uitgelekte linzen, de paprika en de ui in een kom en meng met de vinaigrette. Verdeel over borden en leg er een kalkoenrolletje bij.
Trefwoord familiegerechten, gezonde gerechten