Loading...
Blog2018-07-31T17:24:56+00:00

Laatste Recepten

  • Schattige wolkeitjes met avocado

    Sinds een paar weken hebben we opnieuw kippetjes in de tuin, nadat onze oude kippen vorig jaar gestorven waren. Johan was nogal enthousiast bij de aankoop en kocht er maar meteen 6!?! Gevolg? Elke dag opnieuw liggen er 6 nieuwe schitterende en kakelverse eitjes op [...]

  • Groentenstoemp met Mediteraans gehaktbroodje

    Groenten in de stoemp. Dit is een echte kinderfavoriet, die ongelooflijk maar waar echt boordevol groenten zit. Aan de stoemp komen bovendien totaal geen aardappelen te pas - dus hij bevat weinig koolhydraten en daardoor is dit recept geheel combinatie dieet (cf. Pascale Naessens) proof. [...]

  • ‘Overnacht’ havermout

    Overnight Oats Een gezond ontbijt op tafel krijgen is niet altijd even eenvoudig. Vooral tijd speelt daarbij een belangrijke rol. Dat verklaart wellicht het succes van boterhammetjes met choco - hoe rap zijn die niet klaar? Wel, er is zeer goed nieuws, want deze havermout [...]

  • huevos rancheros

    Huevos Rancheros

    Huevos Rancheros Huevos watte? Heuvos Rancheros of eitjes van de Mexicaanse cowboys. Ze worden als stevig ontbijt opgediend, maar bij ons komen ze ook wel eens op zaterdagmiddag of doordeweeks 's avonds op tafel. Alvast stevige kost voor een ontbijt. Serveer ze met een lekker [...]

  • Glutenvrije polenta sinaasappelcake

    Glutenvrije cake Glutenvrij bakken geeft niet altijd even veel voldoening. Omdat je uiteraard geen tarwebloem mag gebruiken, moet je op zoek gaan naar andere bloem. Jammer genoeg bevatten veel graansoorten gluten en zijn het bovendien net die gluten die voor luchtig en elastisch deeg zorgen. [...]

Alle blogposts

Schattige wolkeitjes met avocado

Sinds een paar weken hebben we opnieuw kippetjes in de tuin, nadat onze oude kippen vorig jaar gestorven waren. Johan was nogal enthousiast bij de aankoop en kocht er maar meteen 6!?! Gevolg? Elke dag opnieuw liggen er 6 nieuwe schitterende en kakelverse eitjes op ons te wachten. Tja, dan kan je niet anders dan eens vaker een eitje te eten. Niet dat we dat zo erg vinden. Deze wolkeitjes zijn een hit op Instagram. Niet helemaal verwonderlijk, want bij een platform dat draait om beelden, helpt het natuurlijk [...]

Groentenstoemp met Mediteraans gehaktbroodje

Groenten in de stoemp. Dit is een echte kinderfavoriet, die ongelooflijk maar waar echt boordevol groenten zit. Aan de stoemp komen bovendien totaal geen aardappelen te pas - dus hij bevat weinig koolhydraten en daardoor is dit recept geheel combinatie dieet (cf. Pascale Naessens) proof. Geen aardappelen? Juist! Bloemkool ,wortel en pompoen, dat zijn de basisingrediënten van deze stoemp. Geloof mij, niemand die merkt dat er geen aardappeltjes inzitten! Bovendien is hij lekker zoet - het ganse gerecht trouwens, wat voor kinderen een aantrekkelijke smaak is. Hoewel ik voorstander [...]

‘Overnacht’ havermout

Overnight Oats Een gezond ontbijt op tafel krijgen is niet altijd even eenvoudig. Vooral tijd speelt daarbij een belangrijke rol. Dat verklaart wellicht het succes van boterhammetjes met choco - hoe rap zijn die niet klaar? Wel, er is zeer goed nieuws, want deze havermout is nog veel sneller klaar. Koelkast open, potje pakken, koelkast dicht en klaar. Zo simpel kan het zijn. Maak je geen zorgen, de voorbereiding die valt ook reuze mee. Gewoon 's avonds je vlokken mengen met melk (plantaardige of dierlijke), een nachtje laten rusten [...]

Huevos Rancheros

Huevos Rancheros Huevos watte? Heuvos Rancheros of eitjes van de Mexicaanse cowboys. Ze worden als stevig ontbijt opgediend, maar bij ons komen ze ook wel eens op zaterdagmiddag of doordeweeks 's avonds op tafel. Alvast stevige kost voor een ontbijt. Serveer ze met een lekker stuk knapperig stokbrood - zet de pot in het midden van de tafel en laat iedereen zijn broodje lekker doppen. Dit vinden de kinderen superfijn! Voor wie geen brood eet: deze eieren bevatten alles wat je nodig hebt - eet ze gewoon met een [...]

Glutenvrije polenta sinaasappelcake

Glutenvrije cake Glutenvrij bakken geeft niet altijd even veel voldoening. Omdat je uiteraard geen tarwebloem mag gebruiken, moet je op zoek gaan naar andere bloem. Jammer genoeg bevatten veel graansoorten gluten en zijn het bovendien net die gluten die voor luchtig en elastisch deeg zorgen. Glutenvrije mengelingen worden vaak samengesteld met zetmeel: maiszetmeel, aardappelzetmeel,... en dat geeft een totaal andere textuur. Ondertussen kan je ook al mengelingen vinden met bijvoorbeeld maisbloem, quinoabloem,... of boekweitbloem. Er is wel heel wat keuze, maar eerlijk is eerlijk, het resultaat is vaak totaal [...]

Indiase visschotel

Heerlijke Indische smaken en koolhydraatarm. Alles in 1 pan én een ovenschotel! Plus die heerlijke smaken uit het Oosten. Dit recept sprak mij direct aan toen ik het zag staan op de cover van Delicious magazine, een tijdschrift dat ik zeker al 10 jaar elke maand trouw koop. Een perfect recept voor doordeweeks! Ingrediënten. Soms vind je in recepten ingrediënten die je niet in huis hebt en ook niet in de dichtstbijzijnde supermarkten vindt. Vaak laat ik die gewoon weg of probeer een vervanger te vinden. Verder maak ik [...]

Lamsnavarin

Lams navarin is een echte Franse klassieker en een heerlijk stoofpotje voor een winterse avond. De worteltjes, raapjes, doperwtjes en aardappeltjes zijn de originele garnituur, maar niets houdt je tegen om te variëren met allerlei andere groenten die je lekker vindt. Alle winterse groenten zijn natuurlijk ideaal: wortelen, spruitjes, zelfs pompoenblokjes kunnen er in. Zelf geen grote voorstander van lams- en schapenvlees, moet ik toch zeggen dat dit stoofpotjes super lekker is. De typische smaak van het lam is er wel nog, maar de heerlijke saus en de groenten [...]

Rode kool sla met Quinoa en radijsjes

Ik hou er wel van om kleurencombinaties te maken met eten. Niet dat ik bepaald veel aanleg heb voor kleur en combinaties, maar wanneer eten er ook mooi uitziet, dan is het al direct zoveel interessanter om op te eten. Ik moet toegeven dat ik een verslaving heb aan Pinterest. Ik probeer er slechts 1 of 2 keer per week tijd voor uit te trekken omdat ik er gerust een paar uur aan kan verliezen. Of Instagram, waar al die chefs van over de hele wereld hun creaties op [...]

Paprika’s gevuld met Quinoa

Een makkelijk vegetarisch doordeweeks recept. Je kan het prima vooraf klaarmaken en de dag zelf hoef je het enkel nog in de oven te schuiven. Dat is pas praktisch op een drukke avond! Bovendien kan je een extra portie quinoa koken en daar een lekker slaatje mee maken voor de lunchbox van de dag erna. Zelf maak ik dit recept klaar op mijn kookdag. Dat is 1 dag in de week waarop ik een paar uur uittrek om te koken. Dat spaart enorm veel tijd, want ik moet onder [...]

De ideale week: Hoeveel tijd heb jij over per week?

Je ideale week: Stap 1 - capaciteit. Kom jij ook weer elke week tijd tekort om alles te doen wat je op je to-do lijstje hebt gezet? Na een tijdje wordt dit redelijk irritant en misschien heb je je to-do lijst al lang in de vuilbak gegooid. Je wordt er toch alleen maar depressief van! Een belangrijke oorzaak van onze lange to-do lijstjes is dat we niet zo goed weten hoeveel tijd we werkelijk hebben. Natuurlijk hebben we allemaal 24 uur in onze dag - dat is [...]

Gegrilde Haloumi met mangoslaatje en kokos-tahini dressing

Een lekker fris slaatje, dat iedereen zal kunnen bekoren. Probeer zeker eens om een potje tahin te bemachtigen. Het is een pasta van sesamzaadjes - zoals je misschien wel pindakaas, chocopasta of notenboter kent. Met andere woorden sesamzaadjes die in de blender tot sesampasta worden gemixt. Mocht je nergens tahin vinden dan kan je hem zeker ook zelf maken, mits je een blender hebt. Doe 200 gr sesamzaadjes in de blender en voeg een klein scheutje sesamolie (of eventueel een scheutje arachide) toe, laat je blender draaien tot je [...]

Bloemkoolcouscous met gedroogd fruit en geroosterde noten

Bloemkool couscous komt bij ons regelmatig op tafel. Dat komt omdat hij in de eerste plaats heel lekker is, maar vooral ook omdat je er eindeloos mee kan variëren. De basis blijft hetzelfde - bloemkool die je in een blender mixt tot couscous of rijst - maar dan kan je oneindig veel combinaties van kruiden, andere groenten, fruit of specerijen bedenken om ze toe te voegen. Zo smaakt je couscous telkens totaal anders. Pas je variaties aan, aan de sfeer die je wil meegeven: Provencaalse ingrediënten, Midden-Oosterse ingrediënten, ... [...]

MAT CHA-cha

Wellicht ken je wel een ChaCha? Ziehier de gezonde versie ervan.... inclusief Matcha. Matcha is een variant van groene thee, die op zich al zeer gezond is, maar bij Matcha gaat het nog een stapje hoger. Ooit heb ik geprobeerd om effectief Matcha thee te drinken, maar echt lekker vind ik dat niet. Sindsdien probeer ik het goedje te verwerken in bijvoorbeeld smoothies en bijvoorbeeld in deze energierepen. Omdat voor Matcha het volledige theeblaadje wordt gebruikt en dat wordt gedroogd onder een zeil zou Matcha tot 3 keer meer [...]

Snelle waterzooi van kippenwit met gestoomde groentjes

Voor een rasechte Gentenaar is het misschien wel een beetje heiligschennis om je waterzooi snel te willen klaarmaken. Ik heb daar geen probleem mee, zolang het maar lekker is. We werken dan ook met kipfilet ipv met een volledige kip, dat scheelt al heel wat tijd. Is tijd voor jou geen probleem? Neem dan zeker de volledige kip, want dan sla je 2 vliegen in 1 slag: je kan immers tegelijkertijd kippenbouillon maken met de rest van het kippenkarkas. Eet je niet volgens het combinatie dieet of vind je [...]

Tartaar van rode biet en quinoa

Voor iedereen die niet van rode biet houdt, is dit een fantastisch recept. Ik durf dat te beweren, want hier thuis zijn er 3 die geen rode biet lusten en die dit echt lekker vonden. Waarom zou je rode biet eten? Het is goed voor je bloed en je spijsvertering. De kleur verraadt bovendien ook al dat er flink wat betacaroteen inzit, wat weer goed is voor oa je ogen. Belangrijk wanneer je quinoa klaarmaakt zijn volgende aspecten: spoel hem zeer grondig in een fijn zeefje voor je hem [...]

Instant postelein soepje

Dit snelle soepje is ideaal om in het voorjaar te maken, wanneer de postelein als één van de eerste en supermakkelijk te kweken groenten zijn kopjes bovensteekt. Wij hadden hem vorig jaar in de tuin gepland en dit jaar stond hij er vanzelf weer. Postelein is bovendien rijk aan antioxidanten en omega 3 vetzuren. Hij is best vergelijkbaar met spinazie of waterkers. Hij hoeft helemaal niet mee te koken in de soep, hij gaat er rauw in zodat alle voedingsstoffen bewaard blijven. Hoe beter je blender - hoe romiger [...]

Just like cheesecake met framboos

Een paar jaar terug aten we in Thailand, waar we gedurende 2 weken in een wellnessresort verbleven, een paar keer "Just like cheesecake". Zelf vond ik het niet zo bijzonder lekker (dat vind ik van wel meer Oosterse desserts), maar de kinderen vonden het heel lekker. Thuis is het er nooit meer van gekomen om zelfs maar een recept te zoeken voor "Just like cheesecake". Tot een paar weken terug ik tijdens een kookworkshop deze cake te proeven kreeg. Het gebeurt vaak dat je zelf denkt: "Bah, dat recept [...]

Notenbrood

Een heerlijk gezond notenbrood. Dit brood bevat voornamelijk noten - logisch misschien voor een notenbrood, maar het is dus geen notenbrood zoals je soms bij de bakker vindt, nl tarwebrood met noten in. Hier overwegend noten en zaden. Een brood laag in koolhydraten dus. De meeste ingrediënten zijn makkelijk te vinden. Het enige waar je misschien naar op zoek moet zijn de psyllium vezels. Deze bevatten zeer veel vezels en worden vaak gebruikt om glutenvrij brood te bakken. Ze bevatten daarnaast nog tal van andere gezondheidsvoordelen en kunnen gebruikt [...]

Cashewnoten kaas

Cashewnotenkaas? Zoals in kaas van ... cashewnoten? Jawel, en helemaal lactosevrij! Dit is een heerlijk broodsmeersel of een lekkere dip voor allerlei rauwe groentjes. Dit receptje is gebaseerd op de veganistische keuken. Het is zeker niet mijn bedoeling om veganistisch te eten, maar wat zijn veganisten inventief! Ze maken allerlei zaken zonder dierlijke producten, waarvan je je moeilijk kan voorstellen dat het ook nog lekker zou zijn om te eten. Heerlijk werken met meer plantaardige producten en iedereen die het ook nog eens super lekker vindt. Sinds ik kookworkshops [...]

Vegan spaghetti carbonara met kokosspek

Sinds vorige week volg ik een aantal workshops over energetische voeding. Dat is een onderwerp dat mij al heel lang boeit en ik heb interesse in verschillende inzichten over voeding. Het concept van de energetische voeding sluit wat aan bij de visie van Pascale Naessens, in die zin dat je best geen koolhydraten met eiwitten kan samen eten. Daarnaast is er veel aandacht voor de kookwijze. Ik moet nog even op zoek naar de Nederlandse term, maar in het Frans heet het hypocuisson. Het komt er gewoon op neer [...]

Load More Posts

WORD KEUKENREBEL

Sluit je aan bij de Keukenrevolutie en ontvang elke week nieuwe tips en recepten in je mailbox