Loading...
Blog2018-07-31T17:24:56+02:00

Laatste Recepten

  • Ultieme keto burgers

    Keto betekent dat je je lichaam leert om vet te verbranden ipv suikers om zijn energie te halen. Dit proces duurt wel even, want suiker is nu eenmaal een makkelijke brandstof voor je lichaam. Vet is echter veel efficiënter, want het geeft meer en langer [...]

  • Sperziebonen Amandine

    Een geweldig makkelijk en lekker bijgerecht. Past bij heel veel gerechten en is ook herlijk bij alles wat enigszins spicy is. Amandine is een klassiek gerecht waarbij amandelen gebruikt worden. Je kan natuurlijk altijd gewoon sperzieboontjes koken, maar et deze vrij eenvoudige extra toevoeging worden [...]

  • Keto kipgehaktballetjes met curry

    Gezond en snel klaar: deze makkelijke doordeweekse maaltijd combineert 2 van onze favorieten: gehaktballen en curry. We kiezen deze keer niet voor een Thaise currypasta als basis voor de saus, maar eenvoudigweg voor currypoeder. Eén van de bestanddelen van curry is kurkuma en dat is [...]

  • Tikka Masala kip

    Een klassiek Indisch gerecht en een echte favoriet bij ons thuis. Het is ook zo makkelijk klaar te maken en de geuren van de vele kruiden en specerijen zullen je keuken heerlijk laten ruiken. Maak je Tikka Masala kruidenmengeling zelf, zo heb je zelf in [...]

  • Indonesische pittige zoetzure kippendijen

    Voor dit recept moest ik naar Albert Heijn, want daar hebben ze allerlei Indonesische specialiteiten, die je niet zo vaak in een Belgische supermarkt vindt. Telkens ik bij AH binnenliep vroeg ik mij af waar al die spullen voor dienden. Onlangs kocht ik (met mijn [...]

Alle blogposts

Ultieme keto burgers

Keto betekent dat je je lichaam leert om vet te verbranden ipv suikers om zijn energie te halen. Dit proces duurt wel even, want suiker is nu eenmaal een makkelijke brandstof voor je lichaam. Vet is echter veel efficiënter, want het geeft meer en langer energie en bovendien zal je slanker worden, wanneer je wat extra vetreserves hebt. Zolang je immers suikers blijft gebruiken, heeft je lichaam deze vetreserves niet nodig. Bij een Keto dieet zal je wellicht minder dan 50gr koolhydraten per dag mogen eten. Algemeen genomen betekent [...]

Sperziebonen Amandine

Een geweldig makkelijk en lekker bijgerecht. Past bij heel veel gerechten en is ook herlijk bij alles wat enigszins spicy is. Amandine is een klassiek gerecht waarbij amandelen gebruikt worden. Je kan natuurlijk altijd gewoon sperzieboontjes koken, maar et deze vrij eenvoudige extra toevoeging worden ze nog lekkerder. Je kan de boontjes koken of stomen en ze dan schrikken onder koud water. Laat ze dan even opdrogen, zodat ze daarna mooi bakken in de pan met de amandelnootjes. Het is niet veel extra werk en het resultaat mag er [...]

Keto kipgehaktballetjes met curry

Gezond en snel klaar: deze makkelijke doordeweekse maaltijd combineert 2 van onze favorieten: gehaktballen en curry. We kiezen deze keer niet voor een Thaise currypasta als basis voor de saus, maar eenvoudigweg voor currypoeder. Eén van de bestanddelen van curry is kurkuma en dat is een uitstekende ontstekingsremmer. Combineer het steeds met een flinke draai van de zwarte peper molen en je hebt een natuurlijke aspirine. Dit gerecht past in het ketodieet. Het is samengesteld uit flink wat gezonde vetten en bevat weinig koolhydraten. Voor de kinderen serveer ik [...]

Tikka Masala kip

Een klassiek Indisch gerecht en een echte favoriet bij ons thuis. Het is ook zo makkelijk klaar te maken en de geuren van de vele kruiden en specerijen zullen je keuken heerlijk laten ruiken. Maak je Tikka Masala kruidenmengeling zelf, zo heb je zelf in de hand welke kruiden/specerijen je toevoeg. Masala betekent trouwens letterlijk kruidenmengeling. Net als de Nederlandse/Indonesische keuken is de Indiaase keuken gelinkt aan de Engelse keuken. Gebruik bij voorkeur Madras curry poeder (hoewel gewoon curry poeder, natuurlijk ook prima is), die heeft een geweldige balans [...]

Indonesische pittige zoetzure kippendijen

Voor dit recept moest ik naar Albert Heijn, want daar hebben ze allerlei Indonesische specialiteiten, die je niet zo vaak in een Belgische supermarkt vindt. Telkens ik bij AH binnenliep vroeg ik mij af waar al die spullen voor dienden. Onlangs kocht ik (met mijn kookboekenverslaving) het kookboek van Ron Blauw, van het Indonesische restaurant Blauw in Amsterdam. En zo werd het mysterie van al die kleurrijke pakjes opgelost. Geen zorgen! Veel pakjes heb je niet nodig om dit pittige gerecht te maken. De Indonesische keuken is nauw verbonden [...]

Vegan mayonnaise

Meest populaire saus bij de Belgen: Mayonnaise. Het traditionele recept op basis van rauwe eierdooier vind je hier. Deze is natuurlijk niet geschikt voor zwangere vrouwen en vegans, want rauwe eieren zijn echt een no-go. Deze variant is werkelijk geweldig, want je proeft nauwelijks het verschil en de textuur is mooi en smeuïg. Je maakt ze net zo makkelijk als normale mayonnaise, je hebt enkel een staafmixer en een hoge beker nodig. Het basis ingrediënt is zijden tofu, dat is een smeuïge variant van de gekendere stevige tofu, die onder [...]

Vegan Buddha Bowl met quinoa en zwarte bonen balletjes

Buddha bowls zijn helemaal hip. Het zijn kommetjes, flink gevuld met groenten en granen en meestal zijn ze vegetarisch of zelf vegan. Voor wie het verschil tussen beide niet mocht kennen: vegetariërs eten geen vlees, vis of gevogelte maar wel dierlijke producten zoals kaas, melk, yoghurt, eieren,... Vegans, vermijden ook deze producten en eten bijgevolg een 100% plantaardig dieet. Bijgevolg zal je ook geen honing en dergelijke terugvinden in vegan recepten. Vegan zijn, gaat bovendien verder, want in principe worden ook geen lederen kleding en enkel diervriendelijke cosmetica gebruikt. [...]

Skrei met prei, bloemkoolpuree en saffraansausje

Vanaf eind januari is Skrei verkrijgbaar. Je moet er wel snel bij zijn, want eind maart is het seizoen alweer voorbij. Skrei is kabeljauw die specifiek in Noorwegen, nabij de eilanden: De Lofoten, wordt opgevist en dit enkel in de wintermaanden. Hij is iets witter van vlees dan de kabeljauw en iets steviger, maar voor de rest is er weinig verschil op te zien. Hij wordt ook wel de liefdesvis genoemd, omdat hij dus rond valentijn beschikbaar is. Er staan strenge quota op de visvangst naar skrei en daardoor [...]

Linzensalade met lekker verpakte kip

Een perfecte winterse salade. Wie denkt dat salades alleen voor 's zomers zijn, heeft het mis, en dat wil ik graag bewijzen met deze voedzame en verzadigende warme linzensalade. Linzen worden in Vlaanderen nog niet zo vaak gegeten. En hier geldt zeker: "Onbekend is onbemind!" Linzen bevatten zeer veel eiwitten en dus zijn ze perfect voor een plantaardig dieet. Bovendien zijn het makkelijke 'bonen'. Je hoeft ze niet vooraf te weken en ze zijn gekookt in 30 minuutjes. Dus zelfs als je niet voorbereid bent op bonen op het [...]

Blauwe bessen bananenbrood

Er zijn weken dat ik niet snel genoeg nieuwe bananen kan meebrengen en dan zijn er weken waar de stakkerds blijven liggen en bruiner worden, dan goed voor ze is. Overrijpe bananen zijn echter nog best te gebruiken in sommaties en gebak. Deze week was het weer zo ver en lagen er nog een 3-tal dutskes in de fruitschaal te verpieteren. Eenmaal verwerkt in de bananenbrood waren ze echter op 1 dag verdwenen. Je kan verse of diepvries bessen gebruiken. Ideaal is een voorraadje in te slaan in de [...]

Low Carb geroosterde pompoen en Berloumi salade

De eerste zonnestralen in februari, doen een mens al gauw verlangen naar warmere dagen. Eén optimistische stap naar buiten zonder trui, doet je echter al snel spijt krijgen van je optimisme. Het is nog koud buiten, maar toch, de lente is in aantocht. Ik krijg hier alvast zin van in salades. Nu, deze salade met geroosterde pompoen, waterkers en Berloumi, past perfect voor de huidige weersomstandigheden. Hij combineert de belofte naar zomerse dagen met het verwarmende voor winterse dagen. Ideaal, niet? Berloumi, is een variant op Halloumi. Een Griekse [...]

Kokant gebakken kip met pompoenpuree

Kip is bij ons thuis één van de favorieten. Ik eet het graag in allerlei gerechten. Voor doordeweeks is het zo geweldig dat ze snel en makkelijk klaar te maken is. Het venijn bij kip zit hem in het mooi sappig houden van je kip, terwijl ze toch mooi gaar is. Misschien overkomt het je wel vaker en belandt je kip al eens te droog op je bord? Mij overkomt het nog zeer zelden. Ik heb namelijk een 3-tal technieken om mijn kip mooi perfect op het bord te [...]

Krokante salade van venkel en appel met walnoten en honing

Appel en venkel is als worteltjes en boontjes. Op je bord zijn ze de beste vrienden. Het wordt nog beter wanneer dit krokante duo aangevuld wordt met walnoten. Overgiet met een heerlijke dressing van olijfolie, appelciderazijn en zoete honing en je salade is helemaal af. Past perfect bij varkensvlees, maar gaat ook wonderlijk samen met gebakken kip. Het is zelfs zo dat de combinatie van deze knapperige salade met de heerlijk gebakken kip met pompoenpuree één van onze nieuwe weekdag favorieten is. Het is een perfect voorbeeld van hoe [...]

Verleidelijke eitjes

Een Franse klassieker! Oeuf en cocotte. Lekkere romige eitjes met soldaatjes als ontbijt = de perfecte start. Ze zijn snel klaar en makkelijk te maken. Ik maak ze zelf doordeweeks klaar, je hebt net genoeg tijd om je lunchbox te maken en ondertussen zijn je eitjes helemaal klaar. Varieer zo veel als je maar wil. Ik heb in dit gerecht simpel ricotta, wat room en bieslook gebruikt. Maar heb je overschot van gestoomde of geroosterde groentjes? Snij ze dan klein en voeg ze toe aan je potje. Klassiek gaat [...]

Perzische liefdesccake

Mogelijks het land waar de vertellingen van 1001 nacht ooit zijn ontstaan. In elk geval welke cake kan beter in aanmerking komen om te serveren op Valentijnsdag. Net als veel Midden-Oosterse desserts is hij relatief zoet, er zit dan ook een behoorlijke hoeveelheid suiker in. Laat het voor deze keer zeker de pret niet bederven. Serveer de cake met wat opgeklopte slagroom, dat zwakt het zoete wat af. Er zijn 2 voordelen aan de cake: hij is glutenvrij, want de basis is amandelmeel hij bewaard zonder probleem tot 1 [...]

Tajine met kalsfvlees, cashewnoten en perziken

Een heerlijke stoofschotel, waar je heel weinig werk aan hebt. Eenmaal alle ingrediënten toegevoegd, is het alleen zaak om voldoende tijd uit te trekken om het vlees boterzacht te laten worden. Net als de meeste stoofschotels is dit gerecht de dag erna nog lekkerder. Dus maak hem gerust een dagje eerder of bijvoorbeeld in het weekend klaar, zo kunnen alle smaken zich mooi vermengen. Ook een slowcooker is zeer handig voor dit gerecht. Laat je tajine op 120°C in de oven garen. Dit duurt dan wel een paar uurtjes, [...]

Zijdezachte kikkererwtensoep

Een heerlijk romige soep die elk hart sneller zal doen slaan. Deze soep zal niet misstaan op je valentijnsmenu: ze is lekker en super romig, terwijl er geen room is toegevoegd. Dat is te danken aan de kikkererwten die er inzitten. De eerlijkheid verplicht mij wel te zeggen dat je best je kikkererwten zelf kookt. Dat is tenminste, als je makkelijk last hebt van winderigheid of een opgezwollen buik bij het eten van bonen. Dergelijke bijverschijnselen zijn immers niet echt romantisch! Wil je ontsnappen aan deze mogelijke ongemakken, ga [...]

Aardappelpannenkoekjes met pulled chicken

Wil je eens uitpakken met een geweldig recept? Ga dan voor deze aardappelpannenkoekjes met pulled chicken. Pulled pork is ondertussen alom bekend, maar het nadeel is dat je het vlees tot wel 48 uur traag moet laten garen. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar toch niet echt geschikt om zo snel snel even te maken. Nu, toegegeven, deze pulled chicken is ook niet direct klaar, maar je kan het tenminste op 1 dag gefixeerd krijgen. Nog niet echt een doordeweekse onderneming en dus geschikt om tijdens het [...]

Dutch baby – pannenkoek

Wat een geweldig recept is dit. Je zou vermoeden dat het om een Hollandse pannenkoek gaat, maar het betreft in feite een Duitse pannenkoek, die vooral aan populariteit wint in Amerika. Zijn 2 grootste voordelen zijn: het is geweldig lekker en bovenal het is geweldig snel klaar! Ideaal als weekend ontbijt, maar eerlijk? Dit gaat er ook als dessert evengoed in. Niet écht gezond, maar iedereen wordt hier gegarandeerd instant blij van. Je maakt een beslag, dat je in 1 keer in een ovenbestendige pan, of taartvorm giet. De [...]

Flensjes met ham en kaas en witloof

Wat een heerlijk recept. Moet je zeker proberen als je kinderen in huis hebt. Ik ben mogelijks wel wat emotioneel in verband met dit recept en dat heeft alles te maken met het feit dat mijn grootouders het steevast op hun kerstmenu zetten. Mijn opa begon er de dag voorzien aan - heerlijke flensjes bakken, terwijl mijn oma in de weer was met de bechamelsaus en de rest van de vulling. die was iets anders dan mijn vulling, maar het principe was hetzelfde. Mijn grootvader is overleden in 1999 [...]

Load More Posts

WORD KEUKENREBEL

Sluit je aan bij de Keukenrevolutie en ontvang elke week nieuwe tips en recepten in je mailbox