Loading...
Blog2018-07-31T17:24:56+00:00

Laatste Recepten

  • Linzensalade met lekker verpakte kip

    Een perfecte winterse salade. Wie denkt dat salades alleen voor 's zomers zijn, heeft het mis, en dat wil ik graag bewijzen met deze voedzame en verzadigende warme linzensalade. Linzen worden in Vlaanderen nog niet zo vaak gegeten. En hier geldt zeker: "Onbekend is onbemind!" [...]

  • Blauwe bessen bananenbrood

    Er zijn weken dat ik niet snel genoeg nieuwe bananen kan meebrengen en dan zijn er weken waar de stakkerds blijven liggen en bruiner worden, dan goed voor ze is. Overrijpe bananen zijn echter nog best te gebruiken in sommaties en gebak. Deze week was [...]

  • Low Carb geroosterde pompoen en Berloumi salade

    De eerste zonnestralen in februari, doen een mens al gauw verlangen naar warmere dagen. Eén optimistische stap naar buiten zonder trui, doet je echter al snel spijt krijgen van je optimisme. Het is nog koud buiten, maar toch, de lente is in aantocht. Ik krijg [...]

  • Kokant gebakken kip met pompoenpuree

    Kip is bij ons thuis één van de favorieten. Ik eet het graag in allerlei gerechten. Voor doordeweeks is het zo geweldig dat ze snel en makkelijk klaar te maken is. Het venijn bij kip zit hem in het mooi sappig houden van je kip, [...]

  • Krokante salade van venkel en appel met walnoten en honing

    Appel en venkel is als worteltjes en boontjes. Op je bord zijn ze de beste vrienden. Het wordt nog beter wanneer dit krokante duo aangevuld wordt met walnoten. Overgiet met een heerlijke dressing van olijfolie, appelciderazijn en zoete honing en je salade is helemaal af. [...]

Alle blogposts

Linzensalade met lekker verpakte kip

Een perfecte winterse salade. Wie denkt dat salades alleen voor 's zomers zijn, heeft het mis, en dat wil ik graag bewijzen met deze voedzame en verzadigende warme linzensalade. Linzen worden in Vlaanderen nog niet zo vaak gegeten. En hier geldt zeker: "Onbekend is onbemind!" Linzen bevatten zeer veel eiwitten en dus zijn ze perfect voor een plantaardig dieet. Bovendien zijn het makkelijke 'bonen'. Je hoeft ze niet vooraf te weken en ze zijn gekookt in 30 minuutjes. Dus zelfs als je niet voorbereid bent op bonen op het [...]

Blauwe bessen bananenbrood

Er zijn weken dat ik niet snel genoeg nieuwe bananen kan meebrengen en dan zijn er weken waar de stakkerds blijven liggen en bruiner worden, dan goed voor ze is. Overrijpe bananen zijn echter nog best te gebruiken in sommaties en gebak. Deze week was het weer zo ver en lagen er nog een 3-tal dutskes in de fruitschaal te verpieteren. Eenmaal verwerkt in de bananenbrood waren ze echter op 1 dag verdwenen. Je kan verse of diepvries bessen gebruiken. Ideaal is een voorraadje in te slaan in de [...]

Low Carb geroosterde pompoen en Berloumi salade

De eerste zonnestralen in februari, doen een mens al gauw verlangen naar warmere dagen. Eén optimistische stap naar buiten zonder trui, doet je echter al snel spijt krijgen van je optimisme. Het is nog koud buiten, maar toch, de lente is in aantocht. Ik krijg hier alvast zin van in salades. Nu, deze salade met geroosterde pompoen, waterkers en Berloumi, past perfect voor de huidige weersomstandigheden. Hij combineert de belofte naar zomerse dagen met het verwarmende voor winterse dagen. Ideaal, niet? Berloumi, is een variant op Halloumi. Een Griekse [...]

Kokant gebakken kip met pompoenpuree

Kip is bij ons thuis één van de favorieten. Ik eet het graag in allerlei gerechten. Voor doordeweeks is het zo geweldig dat ze snel en makkelijk klaar te maken is. Het venijn bij kip zit hem in het mooi sappig houden van je kip, terwijl ze toch mooi gaar is. Misschien overkomt het je wel vaker en belandt je kip al eens te droog op je bord? Mij overkomt het nog zeer zelden. Ik heb namelijk een 3-tal technieken om mijn kip mooi perfect op het bord te [...]

Krokante salade van venkel en appel met walnoten en honing

Appel en venkel is als worteltjes en boontjes. Op je bord zijn ze de beste vrienden. Het wordt nog beter wanneer dit krokante duo aangevuld wordt met walnoten. Overgiet met een heerlijke dressing van olijfolie, appelciderazijn en zoete honing en je salade is helemaal af. Past perfect bij varkensvlees, maar gaat ook wonderlijk samen met gebakken kip. Het is zelfs zo dat de combinatie van deze knapperige salade met de heerlijk gebakken kip met pompoenpuree één van onze nieuwe weekdag favorieten is. Het is een perfect voorbeeld van hoe [...]

Verleidelijke eitjes

Een Franse klassieker! Oeuf en cocotte. Lekkere romige eitjes met soldaatjes als ontbijt = de perfecte start. Ze zijn snel klaar en makkelijk te maken. Ik maak ze zelf doordeweeks klaar, je hebt net genoeg tijd om je lunchbox te maken en ondertussen zijn je eitjes helemaal klaar. Varieer zo veel als je maar wil. Ik heb in dit gerecht simpel ricotta, wat room en bieslook gebruikt. Maar heb je overschot van gestoomde of geroosterde groentjes? Snij ze dan klein en voeg ze toe aan je potje. Klassiek gaat [...]

Perzische liefdesccake

Mogelijks het land waar de vertellingen van 1001 nacht ooit zijn ontstaan. In elk geval welke cake kan beter in aanmerking komen om te serveren op Valentijnsdag. Net als veel Midden-Oosterse desserts is hij relatief zoet, er zit dan ook een behoorlijke hoeveelheid suiker in. Laat het voor deze keer zeker de pret niet bederven. Serveer de cake met wat opgeklopte slagroom, dat zwakt het zoete wat af. Er zijn 2 voordelen aan de cake: hij is glutenvrij, want de basis is amandelmeel hij bewaard zonder probleem tot 1 [...]

Tajine met kalsfvlees, cashewnoten en perziken

Een heerlijke stoofschotel, waar je heel weinig werk aan hebt. Eenmaal alle ingrediënten toegevoegd, is het alleen zaak om voldoende tijd uit te trekken om het vlees boterzacht te laten worden. Net als de meeste stoofschotels is dit gerecht de dag erna nog lekkerder. Dus maak hem gerust een dagje eerder of bijvoorbeeld in het weekend klaar, zo kunnen alle smaken zich mooi vermengen. Ook een slowcooker is zeer handig voor dit gerecht. Laat je tajine op 120°C in de oven garen. Dit duurt dan wel een paar uurtjes, [...]

Zijdezachte kikkererwtensoep

Een heerlijk romige soep die elk hart sneller zal doen slaan. Deze soep zal niet misstaan op je valentijnsmenu: ze is lekker en super romig, terwijl er geen room is toegevoegd. Dat is te danken aan de kikkererwten die er inzitten. De eerlijkheid verplicht mij wel te zeggen dat je best je kikkererwten zelf kookt. Dat is tenminste, als je makkelijk last hebt van winderigheid of een opgezwollen buik bij het eten van bonen. Dergelijke bijverschijnselen zijn immers niet echt romantisch! Wil je ontsnappen aan deze mogelijke ongemakken, ga [...]

Aardappelpannenkoekjes met pulled chicken

Wil je eens uitpakken met een geweldig recept? Ga dan voor deze aardappelpannenkoekjes met pulled chicken. Pulled pork is ondertussen alom bekend, maar het nadeel is dat je het vlees tot wel 48 uur traag moet laten garen. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar toch niet echt geschikt om zo snel snel even te maken. Nu, toegegeven, deze pulled chicken is ook niet direct klaar, maar je kan het tenminste op 1 dag gefixeerd krijgen. Nog niet echt een doordeweekse onderneming en dus geschikt om tijdens het [...]

Dutch baby – pannenkoek

Wat een geweldig recept is dit. Je zou vermoeden dat het om een Hollandse pannenkoek gaat, maar het betreft in feite een Duitse pannenkoek, die vooral aan populariteit wint in Amerika. Zijn 2 grootste voordelen zijn: het is geweldig lekker en bovenal het is geweldig snel klaar! Ideaal als weekend ontbijt, maar eerlijk? Dit gaat er ook als dessert evengoed in. Niet écht gezond, maar iedereen wordt hier gegarandeerd instant blij van. Je maakt een beslag, dat je in 1 keer in een ovenbestendige pan, of taartvorm giet. De [...]

Flensjes met ham en kaas en witloof

Wat een heerlijk recept. Moet je zeker proberen als je kinderen in huis hebt. Ik ben mogelijks wel wat emotioneel in verband met dit recept en dat heeft alles te maken met het feit dat mijn grootouders het steevast op hun kerstmenu zetten. Mijn opa begon er de dag voorzien aan - heerlijke flensjes bakken, terwijl mijn oma in de weer was met de bechamelsaus en de rest van de vulling. die was iets anders dan mijn vulling, maar het principe was hetzelfde. Mijn grootvader is overleden in 1999 [...]

Schattige wolkeitjes met avocado

Sinds een paar weken hebben we opnieuw kippetjes in de tuin, nadat onze oude kippen vorig jaar gestorven waren. Johan was nogal enthousiast bij de aankoop en kocht er maar meteen 6!?! Gevolg? Elke dag opnieuw liggen er 6 nieuwe schitterende en kakelverse eitjes op ons te wachten. Tja, dan kan je niet anders dan eens vaker een eitje te eten. Niet dat we dat zo erg vinden. Deze wolkeitjes zijn een hit op Instagram. Niet helemaal verwonderlijk, want bij een platform dat draait om beelden, helpt het natuurlijk [...]

Groentenstoemp met Mediteraans gehaktbroodje

Groenten in de stoemp. Dit is een echte kinderfavoriet, die ongelooflijk maar waar echt boordevol groenten zit. Aan de stoemp komen bovendien totaal geen aardappelen te pas - dus hij bevat weinig koolhydraten en daardoor is dit recept geheel combinatie dieet (cf. Pascale Naessens) proof. Geen aardappelen? Juist! Bloemkool ,wortel en pompoen, dat zijn de basisingrediënten van deze stoemp. Geloof mij, niemand die merkt dat er geen aardappeltjes inzitten! Bovendien is hij lekker zoet - het ganse gerecht trouwens, wat voor kinderen een aantrekkelijke smaak is. Hoewel ik voorstander [...]

‘Overnacht’ havermout

Overnight Oats Een gezond ontbijt op tafel krijgen is niet altijd even eenvoudig. Vooral tijd speelt daarbij een belangrijke rol. Dat verklaart wellicht het succes van boterhammetjes met choco - hoe rap zijn die niet klaar? Wel, er is zeer goed nieuws, want deze havermout is nog veel sneller klaar. Koelkast open, potje pakken, koelkast dicht en klaar. Zo simpel kan het zijn. Maak je geen zorgen, de voorbereiding die valt ook reuze mee. Gewoon 's avonds je vlokken mengen met melk (plantaardige of dierlijke), een nachtje laten rusten [...]

Huevos Rancheros

Huevos Rancheros Huevos watte? Heuvos Rancheros of eitjes van de Mexicaanse cowboys. Ze worden als stevig ontbijt opgediend, maar bij ons komen ze ook wel eens op zaterdagmiddag of doordeweeks 's avonds op tafel. Alvast stevige kost voor een ontbijt. Serveer ze met een lekker stuk knapperig stokbrood - zet de pot in het midden van de tafel en laat iedereen zijn broodje lekker doppen. Dit vinden de kinderen superfijn! Voor wie geen brood eet: deze eieren bevatten alles wat je nodig hebt - eet ze gewoon met een [...]

Glutenvrije polenta sinaasappelcake

Glutenvrije cake Glutenvrij bakken geeft niet altijd even veel voldoening. Omdat je uiteraard geen tarwebloem mag gebruiken, moet je op zoek gaan naar andere bloem. Jammer genoeg bevatten veel graansoorten gluten en zijn het bovendien net die gluten die voor luchtig en elastisch deeg zorgen. Glutenvrije mengelingen worden vaak samengesteld met zetmeel: maiszetmeel, aardappelzetmeel,... en dat geeft een totaal andere textuur. Ondertussen kan je ook al mengelingen vinden met bijvoorbeeld maisbloem, quinoabloem,... of boekweitbloem. Er is wel heel wat keuze, maar eerlijk is eerlijk, het resultaat is vaak totaal [...]

Indiase visschotel

Heerlijke Indische smaken en koolhydraatarm. Alles in 1 pan én een ovenschotel! Plus die heerlijke smaken uit het Oosten. Dit recept sprak mij direct aan toen ik het zag staan op de cover van Delicious magazine, een tijdschrift dat ik zeker al 10 jaar elke maand trouw koop. Een perfect recept voor doordeweeks! Ingrediënten. Soms vind je in recepten ingrediënten die je niet in huis hebt en ook niet in de dichtstbijzijnde supermarkten vindt. Vaak laat ik die gewoon weg of probeer een vervanger te vinden. Verder maak ik [...]

Lamsnavarin

Lams navarin is een echte Franse klassieker en een heerlijk stoofpotje voor een winterse avond. De worteltjes, raapjes, doperwtjes en aardappeltjes zijn de originele garnituur, maar niets houdt je tegen om te variëren met allerlei andere groenten die je lekker vindt. Alle winterse groenten zijn natuurlijk ideaal: wortelen, spruitjes, zelfs pompoenblokjes kunnen er in. Zelf geen grote voorstander van lams- en schapenvlees, moet ik toch zeggen dat dit stoofpotjes super lekker is. De typische smaak van het lam is er wel nog, maar de heerlijke saus en de groenten [...]

Rode kool sla met Quinoa en radijsjes

Ik hou er wel van om kleurencombinaties te maken met eten. Niet dat ik bepaald veel aanleg heb voor kleur en combinaties, maar wanneer eten er ook mooi uitziet, dan is het al direct zoveel interessanter om op te eten. Ik moet toegeven dat ik een verslaving heb aan Pinterest. Ik probeer er slechts 1 of 2 keer per week tijd voor uit te trekken omdat ik er gerust een paar uur aan kan verliezen. Of Instagram, waar al die chefs van over de hele wereld hun creaties op [...]

Load More Posts

WORD KEUKENREBEL

Sluit je aan bij de Keukenrevolutie en ontvang elke week nieuwe tips en recepten in je mailbox