Kickstarters zijn vooral handige en snelle ontbijtrecepten. Niemand heeft ’s morgens uren tijd om te kokkerellen, dus deze ontbijten zijn verrassend snel klaar en ongelooflijk lekker.

  • Toen een paar jaar geleden bleek dat Johan een glutenallergie heeft, gingen we op zoek naar alternatieven voor onze broodmaaltijden. Dankzij de hype rondom de glutenvrije producten valt dat nogal mee, er is ondertussen heel wat keuze in glutenvrije alternatieven. Het brood dat we op die manier voorverpakt kopen, valt echter dik tegen, wegens niet smakelijk en volgepropt met suikers en allerhande ondefinieerbare producten. Dat wordt dus verder experimenteren met eigen broodbaksels – en ook dat valt nogal tegen, want glutenvrije bloem reageert toch helemaal anders dan de traditionele soorten.

  • Energie is voor ons een belangrijk punt. Elk lid van het gezin heeft een drukke dagtaak (waarschijnlijk is dit bij jou net hetzelfde) en daarom focussen we, zeker ’s morgens, op energierijke voeding. Al deze gerechten zorgen dus voor een serieuze boost ’s morgens en zijn allemaal verzadigend, zodanig dat je tot ’s middags verder kan.

  • Om ’s morgens snel of dreef te komen en energie te behouden tot de middag is het belangrijk te starten met goeie vetten en geen of slechts zeer weinig koolhydraten.

    Een fruit ontbijt is dus niet zo geschikt. Veel beter is eieren, avocado, spek en groenten. Op die manier start je lichaam met vet te verbranden en zal het op die manier de dag verder doen. Hoe tegenstrijdig dit klinkt: van goeie vetten te eten zal je vermageren.

    Een alternatief is deze bulletproof coffee – of vette koffie – dit is koffie met boter en kokosolie. Drink 1 of 2 tassen en je kan zonder honger verder tot de middag. De vetten en de bestanddelen van de koffie zorgen er bovendien voor dat je brein alle voedingsstoffen (vetten) krijgt die het nodig heeft om optimaal te functioneren. Hierdoor kan je beter concentreren en gefocuster werken.

Het ideale biohacking ontbijt: Bulletproof Coffee

Alle Kickstarters & Ontbijten

Meer recepten