Deze Indiase curry bestaat uit een veelheid van groenten. Je kan uiteraard zelf kiezen welke groenten je toevoegt. Ook heb je de keuze de groenten vooraf te koken of ze rauw in je korma te verwerken en ze in de saus te laten garen. Ik geef de voorkeur aan de 2de manier, maar dan moet je de groenten wel toevoegen naargelang hun kooktijd.
Naast de groenten wordt de korma ingevuld met gedroogd fruit (abrikozen) en met noten. Alles in een geurige en kruidige saus van yoghurt en specerijen.
Dit gerecht kan je perfect serveren met rijst en naanbrood, dat is de traditionele aanvulling van een Indische maaltijd. Wij hebben hem gegeten met de citroen kip en de Bombay aardappelen. Wat zorgde voor een verzadigende winterse maaltijd.
Tips: Combineer en varieer naar hartelust met je groenten. Dit is een perfect gerecht ook om je voorraad op te maken.
Gezond want: Lekker veel groenten met veel kruiden, dat zet de spijsvertering aan het werk.
Korma van groenten
Korma van groenten
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool in roosjes
- 2 uien in stukjes gesneden
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 gele paprika in stukjes
- 1 courgette in blokjes
- 3 wortelen in blokjes
- 3 teentjes look fijngesneden
- 1 tl kurkuma
- 1,5 tl chilipeper
- 1,5 tl koriander poeder
- 2 tl garam masala
- 2 el room
- 1 potje yoghurt
- 1 blik tomaten in blik bio
- 1 handvol gedroogde vruchten en noten naar smaak
- 1 handvol verse koriander
- 3 el ghee of kokosolie
Instructies
- Kook de bloemkool in een grote kom water met zout tot ze bijna gaar is. Spoel af met koud water. Hou apart
- Doe de ghee in een diepe pan of wok en bak hierin op middel vuur alle gedroogde kruiden tot heel je keuken lekker exotisch ruikt.
- Voeg dan de ui toe en bak gedurende een paar minuten tot hij zacht wordt. Voeg dan de paprika's, de look en de wortelen toe en bak opnieuw 5 minuten. Voeg dan de tomaten en de courgette toe. Laat dit alles ongeveer 5 minuten inkoken.
- Voeg ook de gedroogde vruchten en de noten toe, samen met de yoghurt. Breng kort alles aan de kook en zet daarna direct je vuur terug lager. Meng, roer en laat wat inkoken tot je een dikke saus hebt. Voeg de bloemkool nog toe en laat nog 5 minuten doorwarmen.
- Dien op met een schepje room (optioneel) en met de verse koriander. Lekker met naan brood, witte rijst of met de Bombay aardappelen.
Geef een reactie