Dit is een zeer verrassend slaatje, in die zin dat de dressing gemaakt wordt met pindakaas. De kool kan wel even tegen marineren en dus kan je dit slaatje 1 à 2 dagen vooraf volledig klaarmaken, dat is makkelijk voor de lunch.

Het voelt een beetje als een winters slaatje en is dus perfect voor de eerste koudere dagen, wanneer we wat troost nodig hebben.

De avocado’s bevatten veel eiwitten en dus hoef je in principe geen dierlijk eiwitten meer toe te voegen. Je kan echter wel wat gebakken kipfilet of scampi’s of zelfs een zacht gekookt eitje toevoegen aan je slaatje, wanneer je net iets meer nodig hebt.

Gebruik een mengeling van kool om deze sla te maken en vries eventuele overschotten in of gebruik ze in de dikke tomaten maaltijdsoep. Hou een paar mooie bladeren van de chinese kool apart voor de wraps met wortelhumus.

De avocado’s kan je best in hun geheel meenemen, want eenmaal verwerkt worden ze makkelijk bruin. Voeg ze dus pas net voor het opeten toe aan de sla.

Tips: Voeg gerust je favoriete groenten toe aan deze salade zoals paprika’s, of meng een paar kippenblokjes of gebakken scampi’s onder de kool.

Gezond want: Avocados zijn veruit de gezondste vruchten en passen perfect bij dit slaatje.

Krokante koolsalade met pittige dressing: Kool. Pinda. Avocado.

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang On the road, Salade, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 1 chinese kool in fijne reepjes
  • 1/4 rode kool in fijne reepjes
  • 2 wortelen geraspt
  • 1 handvol cashewnoten gehakt
  • 1 handvol basilicum gehakt
  • 1 handvol koriander gehakt
  • 1 handvol platte peterselie gehakt
  • 4 avocado's
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 el pindakaas ongezoet, ongezouten
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl honing
  • 1 teen look
  • 1 tl gember geraspt
  • 2 el water

Instructies
 

  • Snij beide kolen in dunne reepjes en doe ze in een grote mengschaal.
  • Hak alle kruiden fijn en meng ze onder de koolsla. Rasp de wortelen en hak de cashewnoten en meng eveneens.
  • Doe de pindakaas, rijstazijn, sesamolie, honing, sojasaus, look, gember en het water in een blender en mix goed. Roer dit onder de koolsla en meng met je (proper gewassen) handen.
  • Voeg de avocado net voor het eten toe en meng onder de sla. Strooi de sesamzaadjes er over. Smakelijk.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!