Seizoensgebonden recepten: Lente
Schattige wolkeitjes met avocado
Sinds een paar weken hebben we opnieuw kippetjes in de tuin, nadat onze oude kippen vorig jaar gestorven waren. Johan was nogal enthousiast bij de aankoop en kocht er maar
Groentenstoemp met Mediteraans gehaktbroodje
Groenten in de stoemp. Dit is een echte kinderfavoriet, die ongelooflijk maar waar echt boordevol groenten zit. Aan de stoemp komen bovendien totaal geen aardappelen te pas - dus hij
Snelle waterzooi van kippenwit met gestoomde groentjes
Voor een rasechte Gentenaar is het misschien wel een beetje heiligschennis om je waterzooi snel te willen klaarmaken. Ik heb daar geen probleem mee, zolang het maar lekker is. We
Tartaar van rode biet en quinoa
Voor iedereen die niet van rode biet houdt, is dit een fantastisch recept. Ik durf dat te beweren, want hier thuis zijn er 3 die geen rode biet lusten en
Instant postelein soepje
Dit snelle soepje is ideaal om in het voorjaar te maken, wanneer de postelein als één van de eerste en supermakkelijk te kweken groenten zijn kopjes bovensteekt. Wij hadden hem
Just like cheesecake met framboos
Een paar jaar terug aten we in Thailand, waar we gedurende 2 weken in een wellnessresort verbleven, een paar keer "Just like cheesecake". Zelf vond ik het niet zo bijzonder
Gebakken asperges met waterkerssaus en zalm
Eenmaal maart begint het enorm te jeuken. Die lentekriebel. En wat is het beste signaal dat het bijna zover is? Asperges. Het witte goud! Vorige week had ik het al
Mediteraans slaatje ‘in a jar’
Deze week deel ik met jullie een leuk lunchgerecht. Populair in de VS zijn deze slaatjes in bokaal. Het grote voordeel van deze bokaaltjes is dat je een weekvoorraad sla
Quinoasalade met spekjes
Weinig tijd voor zelfgemaakte maaltijden. Maak dan eens deze quinoasalade en eet er zowel 's avonds als de dag erna van. Dat is pas tijdsbesparing. Quinoa is geen graan, maar
Kippenspiesjes met courgetterolletjes
Bezoek in het midden van de week is niet altijd een makkelijke opgave wat eten betreft. Je wil iets speciaals, maar hebt doorgaans weinig tijd om te koken. Deze kippenspiesjes
Kippenbouten met rijstnoedels
Een heerlijk recept die je onmiddellijk naar exotische oorden brengt. De kippenbouten worden eerst gemarineerd met een tandooripasta (Indiaase) en dan lekker gebakken in de oven. Dat is weinig werk!
Zomerse pastasalade
Het zijn, jammer genoeg voor de studenten (en hun ouders) weer examens. Ook hier slaat de examenstress toch wel enigzins toe. Om alle 'pijn' wat te verzachten, mag ons Fien
Filotaartjes met spinazie en ricotta
Voor wie houdt van quiches. Dit is een makkelijke variant, die je nog vaak opnieuw zal maken. Het lijkt een beetje op Griekse Spanakopita, een gerecht uit mijn workshop yoghurt
Flatbread met schaap
Vorig weekend waren we op Krachtboer een festival over de toekomst van onze landbouw in het wondermooie Heuvelland. Ik ben al lang fan van Kobe Desramaults, één van de meest
Gevulde puntpaprika’s
Dit is een recept van Yotam Ottolenghi, die in het UK en ver daarbuiten naam en faam heeft gemaakt als vegetarische kok. Nochtans kookt hij niet uitsluitend vegetarisch, maar hij
Vietnamese spring rolls
Wie al eens bij een Chinees restaurant binnengaat, kent het zeker wel: de loempia. Een rijstvel gevuld met groenten en kip, vis of vlees, een paar minuten gefrituurd meestal opgediend met
Polenta met pesto en zongedroogde tomaten
Het leven is ingewikkeld en we hebben allemaal te weinig tijd. Laat staan tijd om 's avonds na een zware vermoeiende dag nog te koken. Deze polenta staat op 15
Kip met citroen en pinda’s
Het plan was om dit gerecht op de BBQ klaar te maken. Deze keer was het niet het weer dat dwars lag, dan wel de echtgenoot. Jawel, BBQ'en is bij
Meloensalade met hesp
Herinner jij je deze nog. Meloenen het hesp? Ik denk dat wij dat beginnen eten zijn, toen ik een tiener was. En dan is dit weer in de vergetelheid geraakt.
Wrap met kip, ricotta en groentjes
Wie eet 's avonds niet eens een boterham? Voldoende reden om het te doen: geen tijd, echt geen zin om te koken, iedereen heeft 's middags al warm gegeten, en
Nieuwsbrief
Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle recepten, experimenten, nieuwe workshops en aanbiedingen van Keukenrevolutie:
Waarom niet eens een workshop volgen?
Wil je graag beter leren koken en ook nog eens een leuke en ontspannende workshop volgen? Schrijf je dan zeker eens in voor een kookworkshop bij Keukenrevolutie. Wij hebben een mooi aanbod, zo is er voor elk wat wils.