Een makkelijk en toch superlekker slaatje om mee te nemen in de lunchbox.

Neem een mooie mengeling sla en tomaten, die zijn er nu in overvloed en werk af met een eenvoudige basisvinaigrette. Zo heb je in minder dan geen tijd een energierijke munch, die je de rest van de dag op de been houdt.

Er is op zich niet zoveel aan, vooral niet om het klaar te maken. Je hoeft enkel de ingrediënten samen te brengen in je lunchbox en je bent klaar om te gaan. Misschien lust jij (of je kinderen) geen zalm? Kies dan bijvoorbeeld voor garnalen of eventueel kipfilet.

Avocado wordt bruin, wanneer hij wordt gesneden. Neem je avocado dus in zijn geheel mee of knijp er 1/2 citroen over uit.

Tips: Kook een dubbele portie quinoa ook voor het slaatje van morgen.

Gezond want: Allemaal goeie omega 3 vetten in de zalm en de avocado.

zalmlunchslaatje

tomaten-

Lunch salade met Quinoa & Zalm.

3 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 12 min
Totale tijd 27 min
Gang On the road, Salade
Porties 4 personen
Ingrediënten
  
  • 320 gr quinoa
  • 2 kroppen sla naar smaak
  • 2 avocado mooi rijp
  • 4 handenvol tomaten mengeling
  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1 rode ui in ringetjes gesneden
  • 8 sneetjes gerookte zalm
  • 1 kl mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 600 ml water

Instructies
 

  • Spoel de quinoa grondig in een kleine zeef. Doe 2 eetlepels olijfolie in een kom en bak de rode ui lichtjes tot hij zacht wordt. Voeg dan de quinoa toe en bak 2 minuutjes mee. Giet er 600 ml water op en laat ongeveer 12 minuten koken. Haal van het vuur en laat nog 5 minuutjes wellen. Giet af in een vergiet en laat afkoelen. Dit deel kan vooraf gebeuren.
  • Pluk en was de sla. Zwier goed droog en meng in een kom. Was de tomaten en snij ze in 4. Was de paprika's, verwijder de zaadjes en snij ze in kleine blokjes.
  • Meng de parika's met de quinoa en giet er 2 eetlepels olijfolie over. Kruid met peper en zout en meng goed.
  • Leg een bodem sla in je lunchbox. Doe er de quinoa op en strooi er de tomaatjes over. Leg er voor elk 2 sneetjes roze zalm en 1/2 avocado bij.
  • Maak een vinaigrette met 1 lepeltje mosterd, 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel azijn. Doe alles in een smal diep potje en zet de mixer er in. Kruid met peper en zout. Neem apart mee in de lunchbox.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!