Het Oerdieet.

Paleo, of het oerdieet is gebaseerd op onze genetische structuur, die slechts heel traag verandert. Daardoor is ons lichaam niet in staat om de zwaarbewerkte voedingsmiddelen die door de voedingsindustrie geproduceerd worden te verteren. Het gevolg hiervan is dat enerzijds steeds meer mensen allergieën ontwikkelen (voornamelijk gluten en lactose), zogenaamde moderne tijdsziekten ontwikkelen (obesitas, diabetes type 2, bepaalde kankers,…) of zich moe voelen, tegen een burnout of een depressie aanlopen en vanaf hun 40ste levensjaar zich steeds minder goed gaan voelen.

We vertrouwen te vaak op medicijnen om ons op de been te houden en verliezen al te vaak uit het oog dat een gezonde levensstijl met voldoende beweging en verse voeding de sleutel zijn tot een langdurige gezondheid.

Paleo betekent dat je een aantal zaken niet meer eet, en juist meer andere zaken wel eet. In de eerste plaats betreft het groenten. Deze week een weekmenu met allemaal Paleo recepten. Je zal zien dat het niet eens zo moeilijk is om Paleo te eten en het te integreren in de levensstijl van een moderne mens.

Wil je er meer over weten? Lees dan zeker de 3 artikelen over Paleo:

Recepten van deze week:

  • Je kan dit weekmenu bewaren voor later door op ‘save to my collections’ te klikken

  • Je kan deze recepten printen door op ‘Print Recipes’ te klikken

  • Je kan een boodschappenlijstje maken door op ‘shopping list’ te klikken. Je krijgt dan een volledige overzicht van alle ingrediënten die je nodig hebt om dit weekmenu te maken. Pas eventueel vooraf het aantal personen aan per recept. En wil je een bepaald recept niet maken? Zet dan het aantal personen op 0.

[wprm-saved-collection id=22094]