Energetische keuken.

Na Paleo en het Combinatiedieet, gaan we deze week de energetische keuken en het Raw Food dieet bekijken. Terwijl ik al langer interesse heb in Paleo en het Combinatiedieet (die trouwens heel wat overeenkomsten hebben), is raw food in feite iets waar ik mij nog maar weinig aan gewaagd heb. Ik heb mij echter ingeschreven voor een korte kookopleiding bij Martine Fallon. Haar keuken leunt heel erg aan bij die van Pascale Naessens – geen ‘slechte’ combinaties en ook bij het Paleo dieet – geen gluten, dierlijke melkproducten en geraffineerde suikers. Het verschil zit hem in de kookwijze – en daarmee komt ze weer heel dicht bij het bulletproof dieet.

Geen pure rauwe keuken – dat is te moeilijk voor onze darmen om te verwerken. Wel veel mi-cuit of op een zachte manier (half) gegaard. Dit wil zeggen op lage temperaturen bakken en stomen (<100°C).

Zo ver bevallen mijn lessen prima! Dat kan alles te maken hebben met het feit dat ik hou van die (warme) maaltijden en die zacht gegaard zijn, want ze zitten boordevol smaak en vitamines. Haar recepten zijn gebaseerd op de oude Chinese medicinale keuken – waar vooral ‘s zomers rauwe gerechten worden gegeten, maar waar ‘s winters ook veel warme gerechten op tafel staan.

Lees hier het artikel over raw food  en ook het artikel over de energetische keuken.

Recepten van deze week:

  • Je kan dit weekmenu bewaren voor later door op ‘save to my collections’ te klikken

  • Je kan deze recepten printen door op ‘Print Recipes’ te klikken

  • Je kan een boodschappenlijstje maken door op ‘shopping list’ te klikken. Je krijgt dan een volledige overzicht van alle ingrediënten die je nodig hebt om dit weekmenu te maken. Pas eventueel vooraf het aantal personen aan per recept. En wil je een bepaald recept niet maken? Zet dan het aantal personen op 0.

[wprm-saved-collection id=22097]