De Midden-Oosterse keuken maakt gebruik van lekkere en harmonieuze kruidenmengelingen. Smaken die voor ons niet alledaags zijn, maar net daardoor krijg je het idee een beetje op reis te zijn. Deze wortelsalade past bij heel wat gerechten: kip, vis, vlees,…. of gewoon zo als lunch eventueel met een zacht gekookt eitje of wat feta als je wil.

Wanneer je hem éénmaal hebt klaargemaakt, en gemerkt hebt hoe lekker hij is, zal je hem vast en zeker regelmatig opnieuw maken.

Sumac is een typisch Marokkaanse specerij met een licht zure smaak. Je kan het kopen bij de Oosterse winkels in Gent, Brussel, Antwerpen. Kan je dit niet direct vinden? Geen probleem, doe er een beetje extra Ras-el-hanout bij, dat kan je in de meeste supermarkten vinden, of een kneepje citroensap. Je kan het online bestellen oa via Pit&Pit.

ingredienten marokkaanse wortelsalde  Marokkaanse-wortelsalade-paleo  wortelsalade-marokkaanse

Marokkaanse wortelsalade

Gang: Makkelijk doordeweeks, On the road, Salade, Vegetarisch
Keuken: Mediteraans
Trefwoord: trendy gerechten
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 wortelen
  • 4 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • 1 el honing
  • 1 el gember geraspt
  • 1 el citroensap
  • 1 rode Spaanse peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1/2 tl sumac
  • 1 el ras-el-hanout
  • 1 handvol amandelen in stukjes gehakt
  • 1 handvol koriander fijngehakt
  • 1 handvol verse munt fijngehakt
  • 1/2 handvol rozijntjes of berberisbesjes
  • peper
  • zeezout

Instructies

  • Schil de wortelen en raps ze grof.
  • Meng in een grote kom de olijfolie, azijn, honing, gember en citroensap.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng goed en kruid met peper en zeezout.