BBQ & Sausjes.

Misschien niet echt voor de handliggend, de tweede week, van ons 30 dagen zelf koken project, en toch staat BBQ op het programma.

Het kwam als een zeer aangename verrassing deze week: mooi lenteweer. Eindelijk! En dan wordt het natuurlijk moeilijk om niet toe te geven aan de drang om de bestofte BBQ van zolder te halen en als de bliksem naar de beenhouwer te rijden om een voorraadje vlees in te slaan.

Nu ik er over nadenk, is het wel een perfect topic om in onze zelfkook maand te steken. De mannen aan de BBQ en de vrouwen in de keuken om slaatjes en zelfgemaakte sausjes te maken. Stereotiep? Misschien wel. Maar in dit geval niet erg (vind ik) want:

  • omdat koken op open vuur, zo heel erg mannelijk is, heeft dit een goed gevoel aan alle mannelijke koks
  • omdat de vrouw des huizes kan experimenteren met slaatjes en sausjes maken, zijn de taken mooi verdeeld – en komt er ook geen ruzie van
  • omdat je ook je kinderen kan laten helpen met al die groentjes mengen en de buiten tafel mooi te dekken en
  • omdat iedereen gek is op die eerste keren BBQ en er eindeloos goed gezind van wordt.

Wie ligt er nu nog wakker van stereotypes? Uiteraard, mag je de rollen anders verdelen, als jou dat beter lijkt.

Ik hoor je nu denken: “BBQ is dat wel gezond”. Toegegeven, het is niet de beste manier om je eten klaar te maken, maar met deze tips doe je het vast en zeker goed. Maak al je sausjes eens zelf en vul aan met tal van salades en deze zomer wordt BBQ ineens een heel pak gezonder. Enjoy!

Recepten van deze week:

Recepten:

Recepten in beeld

Berloumi met quinoa salade
Huisgemaakte mayonaise
Mixed Grill met salsa verde
Pasta slaatje met doperwtjes
Pittige zelfgemaakte paprika ketchup
Pulled pork met koolsla
Ratatouille