/Mei 2016 – week 3
Mei 2016 – week 32017-05-05T18:09:13+00:00

Met de vlam in de pan.

Flamberen! Eén van de technieken die deze week op het programma staan, zorgt voor enige sensatie in de keuken. Het ziet er immers spectaculair uit en wordt gebruikt in gerechten waar je alcohol gebruikt. Omdat die nogal sterk zou kunnen doorsmaken, moet je hem doen verdampen door hem aan te steken met een vlam. Hierdoor hou je enkel de smaak van het drankje over. Probeer dus zeker de Boeuf Stroganof.

De andere dagen houden we het simpel, fris en licht met slaatjes. En voor het geval het wel degelijk koud wordt volgende week is er nog het vleesbroodje met een glazuur van tomaten.

Wat je deze week allemaal leert?

  • je eten bewerken met je handen (sommige mensen vinden dit vies, maar niets beter dan wat handwerk om spullen te mengen)
  • pesto maken
  • vis bakken
  • quinoa koken en klaarmaken

Recepten van deze week:

Recepten:

Recepten in beeld

Boeuf stroganof
Gehaktbrood met tomatenglazuur
Pasta met tomatensaus, ham en chorizo
Pesto
Quinoaslaatje met kip en pesto
Sla met gebakken zalm en scampi