/Mei 2016 – week 4
Mei 2016 – week 42017-05-05T18:12:58+00:00

Marinades.

Nu het BBQ-seizoen is aangebroken, lijkt het mij hoog tijd om te gaan marineren. Veel BBQ vlees wordt immers bij de beenhouwer gemarineerd om smaak toe te voegen, maar ook om het vlees te beschermen tegen de hoge temperaturen. Jammer genoeg, wordt voor de meeste stukjes vlees, steeds dezelfde marinade gebruikt, waardoor alles wat op mekaar gaat lijken.

Deze week experimenteren we dus met marineren: van vlees, maar evengoed van groenten. Ook gaan we creatief aan de slag met tomaten. Dat wil zeggen we pimpen een eenvoudige tomaat/mozzarella op met tomatenwater en burrata. Ook leren we dat een mislukking geen drama hoeft te zijn, als het ene niet lukt, dan proberen we gewoon iets anders.

En uiteraard genieten we nog even van de lekkere asperges. Als je ze nog nooit zelf klaarmaakte: nu is het moment. Het handige is dat we ze in stukjes snijden en gewoon bakken op de pan in wat vetstof. Dat is meer anders dan ze koken of stomen.

Recepten van deze week:

Recepten:

Recepten in beeld

Gegrilde kip fajitas
Karnemelkpuree met asperges
Pasta met groene asperges en doperwtenpuree
Pladijs met gestoomde groentjes
Tomaat Mozzarella net iets anders