Zelf koken.

Zelf koken is veruit de belangrijkste stap naar een gezondere levensstijl. Mensen die zelf hun potje koken zijn immers veel bewuster bezig met wat er allemaal in hun mond verdwijnt.

Niemand kapt dagelijks lepels zout, vet of suiker in zijn maaltijd en ook de kwaliteit van je voeding heb je veel beter in het oog. Koop je gehakt en loopt er bij het bakken zeer veel vet en water uit? Dan zegt dit direct dat je slechte kwaliteit kocht. Tijd voor een andere beenhouwer.

Na verloop van tijd, wordt je ook bewuster van de voeding die je eet. Als je in het begin nog vooral de gekende schoteltjes maakt, dan zal je na een tijdje misschien vanzelf denken dat 3 keer je friteuse bovenhalen per week niet ok is.

Het grootste probleem? Tijd. Ik weet het. Koken kost tijd. Maar eerlijk, als je het een tijdje volhoudt, dan gaat het vanzelf allemaal veel sneller. Als je regelmatig dubbele porties kookt, dan heb je snel iets op tafel. En tot slot zal je vanzelf van die supersnelle gerechten leren maken, die de favoriet van iedereen zijn en die je zo op tafel tovert. Bij ons zijn dit vooral curries of een pasta. In tijden van nood, je weet wel.

Vanaf zondag vind je op de site tal van tips en handigheidjes en ook in de recepten wordt er nog meer aandacht besteedt aan de werkwijze. Zo zal je na 30 dagen een heel stuk verder staan. Moet je elke dag koken? Neen hoor. 1 keer per week meer zelf koken is een prima stap.

Recepten van deze week:

  • Je kan dit weekmenu bewaren voor later door op ‘save to my collections’ te klikken

  • Je kan deze recepten printen door op ‘Print Recipes’ te klikken

  • Je kan een boodschappenlijstje maken door op ‘shopping list’ te klikken. Je krijgt dan een volledige overzicht van alle ingrediënten die je nodig hebt om dit weekmenu te maken. Pas eventueel vooraf het aantal personen aan per recept. En wil je een bepaald recept niet maken? Zet dan het aantal personen op 0.

[wprm-saved-collection id=22109]