Met de vlam in de pan.

Flamberen! Eén van de technieken die deze week op het programma staan, zorgt voor enige sensatie in de keuken. Het ziet er immers spectaculair uit en wordt gebruikt in gerechten waar je alcohol gebruikt. Omdat die nogal sterk zou kunnen doorsmaken, moet je hem doen verdampen door hem aan te steken met een vlam. Hierdoor hou je enkel de smaak van het drankje over. Probeer dus zeker de Boeuf Stroganof.

De andere dagen houden we het simpel, fris en licht met slaatjes. En voor het geval het wel degelijk koud wordt volgende week is er nog het vleesbroodje met een glazuur van tomaten.

Wat je deze week allemaal leert?

  • je eten bewerken met je handen (sommige mensen vinden dit vies, maar niets beter dan wat handwerk om spullen te mengen)
  • pesto maken
  • vis bakken
  • quinoa koken en klaarmaken

Recepten van deze week:

  • Je kan dit weekmenu bewaren voor later door op ‘save to my collections’ te klikken

  • Je kan deze recepten printen door op ‘Print Recipes’ te klikken

  • Je kan een boodschappenlijstje maken door op ‘shopping list’ te klikken. Je krijgt dan een volledige overzicht van alle ingrediënten die je nodig hebt om dit weekmenu te maken. Pas eventueel vooraf het aantal personen aan per recept. En wil je een bepaald recept niet maken? Zet dan het aantal personen op 0.