Marinades.

Nu het BBQ-seizoen is aangebroken, lijkt het mij hoog tijd om te gaan marineren. Veel BBQ vlees wordt immers bij de beenhouwer gemarineerd om smaak toe te voegen, maar ook om het vlees te beschermen tegen de hoge temperaturen. Jammer genoeg, wordt voor de meeste stukjes vlees, steeds dezelfde marinade gebruikt, waardoor alles wat op mekaar gaat lijken.

Deze week experimenteren we dus met marineren: van vlees, maar evengoed van groenten. Ook gaan we creatief aan de slag met tomaten. Dat wil zeggen we pimpen een eenvoudige tomaat/mozzarella op met tomatenwater en burrata. Ook leren we dat een mislukking geen drama hoeft te zijn, als het ene niet lukt, dan proberen we gewoon iets anders.

En uiteraard genieten we nog even van de lekkere asperges. Als je ze nog nooit zelf klaarmaakte: nu is het moment. Het handige is dat we ze in stukjes snijden en gewoon bakken op de pan in wat vetstof. Dat is meer anders dan ze koken of stomen.

Recepten van deze week:

  • Je kan dit weekmenu bewaren voor later door op ‘save to my collections’ te klikken

  • Je kan deze recepten printen door op ‘Print Recipes’ te klikken

  • Je kan een boodschappenlijstje maken door op ‘shopping list’ te klikken. Je krijgt dan een volledige overzicht van alle ingrediënten die je nodig hebt om dit weekmenu te maken. Pas eventueel vooraf het aantal personen aan per recept. En wil je een bepaald recept niet maken? Zet dan het aantal personen op 0.

[wprm-saved-collection id=22116]