Boekenlijst uit 2015
Deze post dateert ondertussen van vijf jaar terug. Van bij het begin van de Keukenrevolutie dus. Wat vliegt de tijd.
Nu ik de site helemaal onder handen neem om een nieuwe start te te maken, wil ik graag deze rubriek terug in het leven roepen – blijkbaar heb ik in al die jaren, maar 1 keer mijn favoriete boeken besproken. Wat zonde! Ik heb alle soorten kookboeken: boeken die ik veelvuldig gebruik, boeken die zelden de kast uitkomen, boeken voor op het salontafeltje en ook boeken die achteraf een miskoop bleken.
ORIGINEEL BLOG ARTIKEL
Deze week deel ik met jullie de boeken die momenteel op mijn boekenplank, nachtkastje, salontafel, keukentafel of zelfs in het kleinste kamertje liggen.
Mijn 10 tips. (uit 2015, dus)
Anna Jones: Een nieuwe kijk op eten. Meer dan 200 vegetarische recepten. Anna is een leerlingen van Jamie Oliver en werkt als foodstyliste en auteur. Dit zorgt dan ook voor een mooi boek, met eenvoudige recepten. Een voorproefje op haar site: Annajones
Het boek is ondertussen uitverkocht, maar de opvolgers zijn wel nog beschikbaar en net zo leuk
Heidi Swanson: Elke dag supergezond. Heidi is nog zo een fenomeen. Ze woont in Califoria en is wereldbekend met haar mooie boeken en haar 101 cookbooks blog. Ze pleit voor meer plantaardige voeding en minder bewerkte voeding.
Sarah Britton: My new roots. Sarah vertelt op haar blog over holistische voeding.
Lien Willaert: Gezond gulzig. Een mooi boek vol herfstige en winterse recepten. Het mooie aan Lien is dat ze rekening houdt met man en kinderen die mogelijks niet zo happy zijn met je gezonde voornemens.
Seppe Nobels: Vegetables that sparkle the conversation – Graanmarkt 13. Van het bekende groentenrestaurant in Antwerpen. Iets bewerkelijker recepten maar ooo zo lekker. Ga zeker ook eens eten in Graanmarkt 13. Seppe bewijst dat gezond ook gastronomisch kan zijn.
Jamie Oliver: Jamie’s super food voor elke dag. Jamie stort zich volledig op gezonde voeding. Naar eigen zeggen nu hij 40 is en hij echt wel merkt hoe belangrijk gezondheid is voor hem en voor zijn kinderen.
Yotam Ottolenghi: Nopi. Zoals altijd een prachtig boek vol gezonde, grotendeels plantaardige recepten.
Kris Verburgh: Veroudering vertragen. De opvolger van de voedingszandloper. Hoe je met voeding langer in goede gezondheid kan blijven. Amerikanen hebben hier een mooi woord voor: longevity.
Laurens De Meyer: Wat (w)eten we?De waarheid over ons voedsel. Hoe de industrie onze voeding verandert en de impact op onze gezondheid.
Damon Gameau: Het suikerboek. Wat we aanzien voor gezonde voeding is het vaak niet. Veel labels blijken enkel slimme marketing truks.
Geef een reactie