Knollen & Wortels.

Deze week gaan we aan de slag met knol- en wortelgewassen. Nu de winter dichter komt, zijn dit aangewezen groenten: ze zijn goedkoop en nu op hun best. Bovendien bevatten de meeste knolgewassen goeie koolhydraten (die waarvan je niet dik wordt) ūüėČ

Pak de week als volgt aan:

De meeste gerechten deze week kunnen de avond zelf, want zijn relatief weinig werk. Zet op woensdag je bonen voor vrijdag te weken en kook ze eventueel op donderdag al. Dan ben je vrijdag zo goed als klaar en hoef je enkel te wachten tot je vis gaar wordt in de oven.

Enige uitdaging deze week is het vegetarische gerecht van dinsdag: de pompoentaartjes. Wil je echter ook wel eens een feestelijke avond zo midden in de week? Maak dan op zondag het deeg voor de taartjes en bewaar in de koelkast. Ook de groentjes (wortelen en bieten) kunnen op zondag klaargemaakt worden. Zo, dit probleem is ook alweer opgelost.

De soep maak je met restjes. Ik gebruikte 1/2 knolselder voor de varkenshaasjes en deed de rest in de soep. No food to waste!

Recepten van deze week:

  • Je kan dit weekmenu bewaren voor later door op ‘save to my collections’ te klikken

  • Je kan deze recepten printen door op ‘Print Recipes’ te klikken

  • Je kan een boodschappenlijstje maken door op ‘shopping list’ te klikken. Je krijgt dan een volledige overzicht van alle ingredi√ęnten die je nodig hebt om dit weekmenu te maken. Pas eventueel vooraf het aantal personen aan per recept. En wil je een bepaald recept niet maken? Zet dan het aantal personen op 0.

[wprm-saved-collection id=22169]