Nutella, de échte bestaat voor het grootste deel uit suiker en palmvet. Geen van beide zijn gezond. Het is dus veilig om te zeggen dat Nutella, de échte, niet gezond is. Niet alleen de échte is niet gezond, de meeste industriële chocopasta’s zijn ronduit ongezond. Nochtans het favoriete ontbijtbeleg van vele kinderen.

Hoog tijd dus om een zelfgemaakte versie met jullie te delen. Vooral nu we in de maand zonder suiker zitten en het ontbijt misschien wel al de eerste hindernis vormt om suikervrij de dag door te komen.

Zelf choco maken is heel erg makkelijk en het resultaat is lekker. Probeer het een keer en doe je resultaat in een leuke pot. Wedden dat ook je kinderen verkocht zijn?

Tips: Naast hazelnoten kan je ook andere noten gebruiken om je pasta een andere smaak te geven

Gezond want: Enkel nootjes en donkere chocolade.

 

NUT-ella

Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Vegetarisch
Keuken Universeel
Porties 1 grote pot
Ingrediënten
  
  • 150 gr hazelnoten zonder vel
  • 150 gr macadamia noten
  • 75 gr amandelen
  • 100 gr cacaopoeder zonder suiker!
  • 2 el kokosolie
  • 1 vanillepeul
  • 1 kneepje honing of agavesiroop proef en stop op tijd.
  • 120 ml kokosmelk optioneel

Instructies
 

  • Rooster de noten in een droge antiaanbak pan tot ze mooi bruin worden. Laat ze afkoelen. Smelt de kokosolie.
  • Doe de noten en de kokosolie in een blender en mix ze. Wacht tot ze een pasta beginnen vormen. Dat kan wel 10 minuten duren, schraap regelmatig de noten van de rand.
  • Snij de vanillepeul in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit. Voeg ze toe aan de notenpasta. Voeg het cacaopoeder toe en meng alles zeer goed.
  • Eventueel kan je wat kokosmelk of amandelmelk toevoegen om je pasta lopender te maken. Voeg en beetje tegelijk toe! Opgelet, als je dit toevoegt wordt je pasta minder lang houdbaar en moet hij in de koelkast.