(Re)connect

Een belangrijke opdracht voor iedereen is het herstellen van onze band met voeding. Het herstellen van de verbinding tussen consument en producent. Weten waar je voeding vandaan komt, wie het gemaakt heeft en wat het doet met je lichaam. Pure en onbewerkte voeding, recht van de kweker of teler.

Foto’s: Rahi Rezvani

Ik was deze week op 3 verschillende evenementen rond voeding en alsof het zo bedoeld was, ging het telkens over connecteren: contact maken met je voeding, met de oorsprong ervan en terug gaan naar de basis van goed eten.

  • Zaterdag bezochten we: De tafel van morgen in Antwerpen, over duurzame voeding in de stad met een mooie boerenmarkt vol prachtige producten.
  • Zondag was er Krachtvoer, waar alles om het varken draaide, waar terplekke een varken weg verkapt en waar alle delen in de pot belanden.
  • Maandag was er de foodinspirationdays, waar het hele thema reconnect was, over terug voeling krijgen met onze voeding, iets wat wij en onze kinderen steeds meer kwijtraken door toedoen van de voedselindustrie.

Naar Krachtvoer gingen de kinderen mee en ik moet zeggen dat ze grote ogen trokken toen ze te zien kregen hoe een varken geslacht en versneden werd. Opeens wou Fien geen vlees meer eten. Dat duurde echter maar zeer kort, want 15 minuten later stond ze lekkere hotdogs te smullen.

In ieder geval spelen wij met het idee om volgende lente 2 varkens te houden om deze dan later (12 tot 14 maand) te slachten. Toegeven, dat slachten, ik zie het nu al niet meer goed zitten. Een dier dat je met liefde hebt grootgebracht dan naar het slachthuis voeren?

Eet meer samen, geniet meer samen. Herstel de band met de mensen rondom jou door samen aan tafel voedsel te delen. Goed voedsel van echte boeren, van kwekers die houden van hun producten en van eigen kweek. En omdat jij degene bent die het voedsel op tafel zet, ben jij de spilfiguur in het herstellen of bewaren van de band die jouw gezin heeft. Reconnect!

Recepten van deze week:

Avond:

Soep:

Extra:

De groentjes van maandag en dinsdag kan je op zondag al roosteren in de oven. Ook de kippensoep de kip voor de pasta en het gehaktbroodje, kan je dan klaarmaken. Deze kan je makkelijk opwarmen in de oven op kort in een pan.

Wil je echt goed voorbereid zijn? Of heb je deze week ’s avonds zo weinig tijd? Maak dan ook de puree en de curry klaar. De puree kan in de koelkast en de curry in de diepvries. Warm goed door alvorens te serveren.

Steek deze recepten in je persoonlijke weekmenu en druk je boodschappenlijstje af.

Groepeer volgens: alfabet, Maaltijd, Keuken, Dieet , Keyword
Sleep recept naar je menu:
October 19
Vandaag
Dag 7232
October 20
Morgen
Dag 7233
October 21
maandag
Dag 7234
October 22
dinsdag
Dag 7235
October 23
woensdag
Dag 7236
October 24
donderdag
Dag 7237
October 25
vrijdag
Dag 7238
Ontbijt
Lunch
Diner
Klik op een recept voor meer details
Geselecteerd Recept: Geselecteerde Recepten:
Ingrediënt Hoeveelheid

Recepten in beeld

Curry met kikkererwten en ananas
Hotdogs met uienconfituur
Shakshuka
Gehaktbrood met 2 soorten puree
Old fashioned kippensoep
Biefstuk met romige kaasvulling
Pesto
Pasta met kipfilet en pesto