Kool in de hoofdrol.

Kolen zijn typische wintergroenten en ze zijn bovendien heel veelzijdig: stomen, bakken, koken, rauw,… alles kan met kool

Traditioneel gaar deze week de Sial voedingsbeurs in Parijs door. Het Walhalla voor alles wat te maken heeft met voeding.

Toen we een paar jaar terug Anuga in Keulen bezochten was het thema van de beurs taste for the future. Voedsel is het mooiste in de wereld want het brengt mensen samen, volgens de organisatoren. Op Anuga waren alvast veel mensen samengekomen om alle 7 hallen, 3 verdiepingen hoog te bezoeken.

Steeds meer gaat de aandacht naar gezonde voeding. “Convenience for foodies” was trouwens één van de trends waar op de beurs mee werd uitgepakt. De terugkeer naar zelfbereide maaltijden, waar producenten op kunnen inspelen door het makkelijker te maken voor gezinnen om dit te doen. Een Belgisch voorbeeld is HNGRY, een supermarkt in Antwerpen waar gerechten per ingrediënt mooi samenspan. Je kiest welk gerecht je wil maken en alle nodige ingrediënten staan samen. Bovendien kan je bijvoorbeeld 1 teentje knoflook kopen, want anders liggen producten toch maar te verpieteren.

Voor de recepten van deze week, heb ik mij laten inspireren door de workshop die ik volgde in L’air du temps. In toprestaurants wordt steeds vaker met eigen kweek gewerkt. Omdat de winter er nu aankomt, en er steeds minder verse groenten in de tuin te vinden zijn, werd er vooral gewerkt met texturen van hetzelfde product. Dat is meteen ook een manier om je bord interessanter te maken.

Toevallig (of niet) gebruikten we dezelfde techniek in Spermalie met kool. Kool geraspt, gepureerd en gebakken, allemaal op hetzelfde bord. Zo maak je van een doodgewoon gerecht een sterrengerecht (of toch in die richting ;-))

Recepten van deze week:

  • Je kan dit weekmenu bewaren voor later door op ‘save to my collections’ te klikken

  • Je kan deze recepten printen door op ‘Print Recipes’ te klikken

  • Je kan een boodschappenlijstje maken door op ‘shopping list’ te klikken. Je krijgt dan een volledige overzicht van alle ingrediënten die je nodig hebt om dit weekmenu te maken. Pas eventueel vooraf het aantal personen aan per recept. En wil je een bepaald recept niet maken? Zet dan het aantal personen op 0.

[wprm-saved-collection id=22162]