De eerste dagen van het nieuwe jaar, waar je nog vol goede voornemens zit, maar tegelijk nog een beetje moe bent van het feestgedruis. Misschien wel in het bijzonder dit jaar, want doordat Nieuwjaar op een zondag viel, hebben veel mensen het gevoel dat ze niet echt vakantie hadden, ondanks enkele dagen verlof.

Je haast je naar de winkel, maakt eten voor veel meer volk dan normaal, eet daaropvolgend vaak teveel en je moet de dag erna alweer aan het werk. Het gevolg is dat je de eerste dagen van het jaar vaak moe en uitgeput bent. Waardoor goede voornemens al snel sneuvelen, zelfs na een paar dagen.

Niemand zegt dat je direct volop van start moet gaan. Er is zelfs één of andere parabel over een haas en een schildpad, waarbij de moraal van het verhaal is: hou traag, maar gestaag vol en je haalt de eindstreep.

Met voornemens rond gezonder eten is het misschien wel net zo. Begin klein en maak het jezelf makkelijk. Maak gerechten die iedereen lekker vindt en maak hieraan kleine aanpassingen, waardoor je gezin niet eens echt merkt dat je een gezond eten offensief bent gestart.

Deze pizza is ideaal. Waar een diepvries pizza vol ongezonde dingen zit, is deze zelfs een echt geschenk voor je gezondheid. Dus waarom het jaar niet starten met een lekkere pizza. Wedden dat niemand bezwaar heeft?

Tips: Laat iedereen zijn eigen pizza beleggen met zijn lievelingsgroenten

Gezond want: De bodem is gemaakt van bloemkool, waardoor je van deze pizza makkelijk een volledige plantaardige maaltijd kan maken!

bloemkool-sneeuw

bloemkool-pizza-bodem-

pizza-bodem-van-bloemkool

pizza-bodem-voorgebakken

 

bloemkoolkorst-pizza

bloemkool-pizza-

 

 

Paleo Bloemkoolkorst pizza

4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang Makkelijk doordeweeks
Keuken Italiaans
Porties 4 pizza's
Ingrediënten
  
  • 1 bloemkool
  • 200 gr mozzarella geraspt
  • 200 gr parmezaanse
  • 1 ei
  • peper
  • zeezout
  • 1 pot tomaten pasatta
  • 1 bol mozzarella
  • lookpasta
  • 1 potje halfzongedroogde tomaten
  • 100 gr gekookte hesp
  • 100 gr chorizosalami
  • 1 handvol basilicum
  • 1 handvol rucola
  • 2 el oregano gedroogd

Instructies
 

  • Was en snij de bloemkool in grote stukken
  • Doe ze in een blender en pureer ze. De textuur die je nodig hebt is zoals van fijne bloemkool sneeuw.
  • Doe de gepureerde bloemkool in een microgolf veilige kom en plaats in de microgolf op 800W gedurende 8 à 9 minuten
  • Haal uit de microgolf en giet op een propere keukenhanddoek uit. Laat een 10-tal minuten afkoelen.
  • Wring dan de bloemkool in de handdoek goed uit. Draai hiervoor de handdoek rond en knijp alle vocht uit de bloemkool. Er komt echt heel wat vocht uit, dus goed knijpen - dit is belangrijk voor een knapperige korst.
  • Doe de bloemkool in de kom terug en voeg een ei, een handvol geraspte mozzarella kaas en een handvol parmezaanse kaas erbij en kruid met peper en zout en wat lookpasta.
  • Leg een bakpapier in pizzabakpannen op op je bakplaat en vul met de korts. Je kan met deze hoeveelheid een 4-tal bodems maken. Het is niet echt een deeg, je moet dus wat knutselen. Vul de pizzavorm mooi met een 4 mm dikke laag bloemkool.
  • Zet de bodem in een voorverwarmde oven op 180°C en laat hem licht bakken gedurende 10 min.
  • Haal de bodem uit de oven, beleg met tomaten pasatta, bestrooi met oregano. Vul aan met chorizo, mozzarella, halfzongedrogde tomaatjes, en bestrooi met parmezaan. Of kies wat je maar wil om je pizza te beleggen
  • Plaats nog 10 min in de oven. Strooi er dan de verse basilicum over en eventueel wat rucola.

Notities

bloemkool-pizza-
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!